Strandzuid opent permanente locatieStrandzuid opent permanente locatie
Back Back Nieuws

Strandzuid opent permanente locatie

15 mei 2017

Het nieuwe Strandzuid, gelegen tussen RAI Amsterdam en het Beatrixpark, is officieel geopend. Na twaalf succesvolle seizoenen hebben de houten paviljoens van het stadsstrand plaats gemaakt voor een nieuw en permanent gebouw. Met inspiratie uit Bali is een locatie gebouwd met internationale allure voor alle Amsterdammers en (zakelijke) gasten van de RAI. Strandzuid is een initiatief van RAI Amsterdam en Unlimited Label (Vondelpark3, Caffe Esprit, Strandzuid).

Succesformule

Sinds 2005 is Strandzuid de zomerse uitvalsbasis voor business en leisure, waar de dynamiek van de stad en de RAI wordt gecombineerd met de relaxte sfeer van een strand. Vanaf de eerste dag is het een geliefde bestemming voor inwoners van Amsterdam en een favoriete hangout voor beurs- en congresbezoekers. Dat blijft de succesformule.

Strandzuid positioneert zich in de nieuwe opzet nadrukkelijker als eventlocatie die stand alone of aanvullend op de RAI-faciliteiten kan worden ingezet. The Restaurant (à la carte) heeft een capaciteit van 300 zitplaatsen. Daarnaast biedt Strandzuid de locaties The Boat House, The Beach House, The Jetty Bar, The Beach Bar en Playground. Verschillende faciliteiten die ook geschikt zijn wanneer de zon niet schijnt.

Toegankelijk Amsterdam

Strandzuid is een mooi voorbeeld van de publieke functie die RAI Amsterdam wil toevoegen aan haar complex. Door faciliteiten toe te voegen die zowel voor de eigen business als de omgeving van waarde zijn, wil de RAI meer onderdeel zijn van de Amsterdamse samenleving. Andere voorbeelden zijn The Roast Room, het recent geopende Sixt rent-a-car en het hotel nhow Amsterdam RAI (opgeleverd 2019).

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!