Back Back Nieuws

Stijging aantal bezoekers voor de Maaspoort

22 januari 2014
In totaal 127.000 bezoekers hebben genoten van een theatervoorstelling of evenement in Theater de Maaspoort in 2013. Dit zijn 12.000 bezoekers meer dan in 2012. Vorig jaar zag Theater de Maaspoort ook al een stijging van 20.000 bezoekers.

82.000 bezoekers genoten van een professionele- of amateurvoorstelling. Dit is ongeveer gelijk gebleven met voorgaande jaren. Het aantal bezoekers voor evenementen zorgt met name voor de stijging van 12.000 bezoekers. Ook deed het professionele theaterprogramma het beter dan voorgaande jaren met ruim 4.000 bezoekers meer.

Veranderingen
‘Door de opening en de open dagen in augustus kon iedereen uit de regio ontdekken wat er allemaal veranderd was aan het gebouw. De nieuwe Frans Boermans zaal en de foyer met uizicht op de Maas zorgden voor hele mooie, positieve en trotse reacties van bezoekers uit de regio.’ zegt Linda van Vegchel, Manager marketing & sales. ‘Ook door activiteiten zoals het Oud op Nieuw-feest RUIS NYE vervullen we de functie van ‘Huis van de stad en regio’ voor een hele andere doelgroep. Een doelgroep die door het traditionele theateraanbod minder getriggerd wordt om te komen genieten.’ ‘Daarnaast stemmen we onze communicatie beter af op de wensen van onze gast.’

De stijgende bezoekersaantallen laten zien dat er ondanks de bezuinigingen nog altijd grote behoefte is aan podiumkunst in de breedste zin van het woord. Een ontwikkeling waar Theater de Maaspoort graag aan bij draagt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!