Back Back Nieuws

Steeds meer internationale congressen naar Rotterdam

23 september 2011
Steeds meer organisatoren van internationale congressen kiezen voor Rotterdam als gaststad. Zo won de Maasstad onlangs alweer het 6e bid op rij, namelijk die van ‘International Conference on Operations Research’. Een verrassende keuze, omdat dit congres de afgelopen jaren alleen in Duitstalige landen werd georganiseerd.

 

Gezamenlijke inspanning

De keuze voor Rotterdam komt voor een belangrijk deel voort uit de gezamenlijke inspanning van Erasmus School of Economics (ESE), het Congresbureau Erasmus MC, Rotterdam Marketing en Concert- en congresgebouw de Doelen, die het driedaagse congres in 2013 zal huisvesten. Het congres, dat tussen de 700 en 1.000 deelnemers telt, levert de stad naar verwachting ruim 1,5 miljoen euro op.

 

Wat levert het op?

‘Het binnenhalen en faciliteren van een internationaal congres levert de stad natuurlijk meer op dan alleen winst in bestedingen’, zegt Vivi de Regt, accountmanager associatiemarkt bij Rotterdam Marketing. ‘De kennis die naar de stad wordt gehaald heeft zijn weerslag op de betrokken kennisinstituten in Rotterdam, maar ook op de werkgelegenheid en het imago van de stad.’

 

Krachtige samenwerking

Rotterdam Marketing zet zich al jaren in om internationale congressen naar Rotterdam te halen. In samenwerking met de gemeente Rotterdam en uiteenlopende Rotterdamse ondernemers en instellingen worden bidboeken geproduceerd voor internationale congressen van 150 tot 1.500 mensen.

 

Grote concurrentie

Deze congressen vinden plaats tussen 2012 en 2016 en hebben een minimale duur van 2 dagen. Het betreffen intensieve bidprocedures waarbij Rotterdam vaak concurreert met aansprekende Europese steden als Barcelona, München en Praag. Toch wist de Maasstad alleen al dit jaar 6 bids te winnen en dingt het nog mee in 5 andere bidprocedures.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!