Back Back Achter de schermen

Stagiaire Gouden Giraffe: ‘Ge-wel-dig om mee te mogen maken’

17 februari 2010

Al sinds juni 2007 werk ik bij High Profile Uitgeverij. Toen ik begin oktober hoorde dat ik mijn afstudeerstage bij High Profile mocht vervullen was ik helemaal uitgelaten! Meehelpen met de laatste loodjes voor het New Media Congres en daarnaast, hetgeen waar ik vooral voor gesolliciteerd had, het organiseren van de Gouden Giraffe 2010.

Ik kan zeggen: tot nu toe vind ik het erg tof. De evenementenafdeling, met Angelique de Wit als evenementenmanager en Stella Timmer als event support, is een mooi onderdeel van het bedrijf. Ik heb tot nu toe al veel geleerd. Zo ben ik, al voordat mijn stage überhaupt begon, aanwezig geweest bij de kick-off  van de jurybijeenkomsten. Alle juryleden in de Bossche Boardroom bij elkaar om te horen hoe we het deze editie aan zouden gaan pakken. Erg interessant om tussen al deze gerenommeerde mensen te zitten en zelfs  mee te mogen denken.

Crossen door Amsterdam

De volgende belangrijke momenten: de jurybijeenkomsten van de aparte jury’s, in The Dylan en Hofstede Meerzigt, weer van die prachtige locaties. Met Angelique ben ik er heen geweest, samen in een autootje door het centrum van Amsterdam. Gekkenhuis! De volgende dag naar Zoetermeer, Hofstede Meerzigt voor de jury MVO. De laatste dag, weer in The Dylan, kon ik er helaas niet bij zijn. Ik moest verplicht naar school, eeuwig zonde!

Op 19 januari was de tweede ronde van de jurybijeenkomsten. Op Landgoed Groot Warnsborn waren alle jury’s samengekomen, om per jury de kanshebbers te ondervragen. Bij MVO werd in een presentatie de nadruk gelegd op de maatschappelijke impact van het evenement op de samenleving, bij Creatief werd een creatieve presentatie gegeven met nadruk op de creatieve inslag en bij Effectief werden de kanshebbers stevig aan de tand gevoeld door middel van kritische vragen. Ik heb nog nooit zoveel mensen met rode wangen naar buiten zien komen als die dag. Ik liep zelf met Ralp Mooijekind, camjo van Events.tv, de hele dag de vergaderzalen in en uit om zoveel mogelijk mooie shots te schieten voor het filmpje over deze dag. Aan het eind van deze dag waren bij alle juryleden de genomineerden bekend en werd er afgesloten met een heerlijk diner.

Overvallen

De week daarop volgend werden Angelique en ik veelvuldig gebeld door de kanshebbers: “Wanneer horen we of we tot de genomineerden behoren?” “Hoe gaat het nu precies in z’n werk?” en “We zijn zo benieuwd, kun je niet alvast een tipje van de sluier oplichten?” zijn vragen die we meerdere malen gehoord hebben. Mooi om te merken dat het zo leeft onder de inzenders!

Wat zij natuurlijk niet wisten, was dat we met Events.tv de genomineerden zouden overvallen. Gewapend met taart, champagne, glazen, ballonnen, een knallende confettipopper en niet te vergeten een envelop met een geweldige mededeling, gingen Ralph Mooijekind, Marieke Prins-De Vos, Barbara van Baarsel en ik op pad. Twee geweldige dagen!

Super om al die bureaus en organisatoren te bezoeken en te zien dat er zoveel verschillende bedrijfspanden zijn. Bij de ene genomineerde kwamen we in pand dat vroeger bij het nabijgelegen kerkje hoorde, bij de andere genomineerde hoog in een gebouw in Amsterdam waar je prachtig de skyline kon bekijken. Waar minder verschil in zat, was de manier waarop iedereen reageerde: uitbundig! De ene genomineerde was overvallen door emoties, de ander wist niet hoe hij z’n blijdschap zoveel mogelijk kon tonen en weer een ander schreeuwde het uit van geluk. Ge-wel-dig om mee te mogen maken. Het resultaat mag er dan ook zijn. Drie mooie filmpjes waar de genomineerden in bekend worden gemaakt. Ik zou zeggen: snel kijken als je die nog niet gezien hebt! Nominaties Gouden Giraffe 2010 Effectief, Creatief en MVO.

Tijd om zelf de leiding te nemen

Nu, met minder dan een maand te gaan, komt de uitreiking steeds dichter bij. Er moet zoveel geregeld worden! Soms vind ik het lastig om dat gehele overzicht te behouden. Maar dan kijk ik even naar het bureau tegenover me en dan weet ik dat Angelique er zit. Ik mag me prijzen met zo’n stagebegeleidster en eventmanager. Met al 2 Gouden Giraffes achter de rug weet ze precies hoe alles in z’n werk gaat en weet ik gewoon dat alles op tijd rond zal zijn. Als de komende editie achter de rug is denk ik dat ik een hoop geleerd heb en zelf in staat zal zijn om leiding te hebben over de organisatie van evenementen. Dat is tenminste hetgeen waar ik naar toe streef.

Voor nu: ik heb onwijs veel zin in 10 maart en de weg daar naar toe. Draaiboeken opstellen, briefings maken voor alle meewerkende partijen en nog veel meer. M’n partydress hangt al klaar, yeah!

Tot de 10e!

Tamara Uittenboogaard

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!