Back Back Nieuws

Stage Entertainment haalt Beauty and the Beast naar Nederland

17 september 2015
De première van Disney’s Beauty and the Beast vindt plaats op zondag 13 december in het AFAS Circustheater Den Haag. De eerste preview is op donderdag 3 december. Albert Verlinde, algemeen directeur Stage Entertainment: 'Stage Entertainment is enorm trots om deze grote Disney klassieker in het AFAS Circustheater te kunnen brengen. Het is heerlijk om deze wereldwijd geliefde show te kunnen presenteren aan een breed Nederlands publiek.' De hoofdrollen worden gespeeld door Anouk Maas (Belle), Edwin Jonker (Beest), Freek Bartels (Gaston), Tony Neef (Lumière) en Loeki Knol (Mevrouw Pot).

Disney’s Beauty and the Beast
Het verhaal van Beauty and the Beast is geïnspireerd op de Disney animatiefilm van het oorspronkelijke oude Franse sprookje. In 1994 ging de musical met een script van Linda Woolverton in première op Broadway, waarna de show een internationaal succes werd. Met de herkenbare hits als ‘Meisje en het Beest’ en ‘Kom Erin’ van meervoudig Academy Award winnaar Alan Menken (componist) en liedteksten van Howard Ashman en Tim Rice. De musical was in 13 landen en in meer dan 115 steden te zien. Wereldwijd heeft de show inmiddels meer dan 35 miljoen bezoekers mogen ontvangen. De musical won een Tony Award voor beste kostuumontwerp en een Laurence Olivier Award voor Beste Nieuwe Musical.

Arrangementen
Stage Entertainment Theaterarrangementen heeft diverse groepsarrangementen samengesteld, voor groepen vanaf 10 personen. Kijk voor meer informatie op: theaterarrangementen.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!