Back Back Nieuws

ss Rotterdam op Google Street View

17 juni 2014
Het ss Rotterdam opent haar deuren nu ook digitaal. Op woensdag 18 juni lanceert het ss Rotterdam haar opname op Google Street View. De lancering vindt plaats om 16.00 uur in de Ocean Bar aan boord van het ss Rotterdam. Via Google Street View kunnen mensen vanaf dit moment de belangrijkste plekken aan boord van het ss Rotterdam bekijken en ontdekken vanachter de computer.

Door Google Street View is het onder andere mogelijk om in het stuurhuis te lopen en zelf achter het stuur te staan. Vrijwel het gehele schip inclusief de machinekamer, alle zalen en restaurants zijn digitaal te bekijken. De kade waaraan het schip ligt is eveneens geheel in beeld gebracht.

Opnames met speciale trolley camera
De opnames zijn eind januari 2014 aan boord van het ss Rotterdam op de 13 dekken en op de kade gemaakt. Het project is bij Google geïnitieerd door Ronen Mendelovitz, toentertijd werkzaam bij Google. Na een bezoek aan het schip was hij onder de indruk van haar historische karakter. Daarom past dit project uitstekend in het Street View programma van Google waarin musea, historische en belangrijke gebouwen te zien zijn, zoals het Torentje van onze minister-president en het Rijksmuseum. Google filmde de verschillende ruimtes aan boord van het ss Rotterdam met een trolley camera die 360 graden beelden heeft gemaakt.

Vlaggenschip
Het voormalige vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn is het grootste passagiersschip dat ooit in Nederland werd gebouwd. Na jaren de wereldzeeën te hebben bevaren, ligt het schip daar waar haar roots liggen; in de Rotterdamse haven. Met een werelds uitzicht over de Maas en de waanzinnige skyline van de stad Rotterdam, kan iedereen genieten van dit icoon. Het schip is goed bereikbaar en gratis toegankelijk. Het ss Rotterdam is onderdeel van WestCord Hotels.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!