Sportmomentje wil iedereen in beweging brengen Sportmomentje wil iedereen in beweging brengen
Back Back In de spotlights

Sportmomentje wil iedereen in beweging brengen

22 maart 2023

Vitale medewerkers bruisen van de energie, zijn fysiek in orde en mentaal weerbaar. Als werkgever pluk je daar de vruchten van. Het zorgt niet alleen voor gemotiveerd personeel, maar draagt ook bij aan minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit op de werkvloer. Een sportief bedrijfsuitje, sportdag, teambuildingactiviteit kan daar zeker een bijdrage aan leveren. Sportmomentje is helemaal thuis in het maken van sportprogramma’s op maat en passend bij de doelstelling. Jeugdland, een idyllisch stukje natuur, op loopafstand van de Universiteit van Amsterdam in het Science Park, vormt de uitvalsbasis, maar is slechts één van de vele locaties waar Sportmomentje iedereen met veel plezier in beweging brengt. Zo is het open water bij Jeugdland juist in de wintermaanden in trek voor een frisse duik bij (ijs)zwemmers en zelfs het decor van het jaarlijkse event Amsterdam Ice Swim dat vanuit de hele wereld deelnemers trekt.

Bijzondere locatie

De locatie van Sportmomentje aan de Valentijnkade 131, is zeker bijzonder te noemen. Jeugdland is vrijwel volledig omgeven door water en dat biedt aantrekkelijke en niet alledaagse sportieve opties. Zo kun je bijvoorbeeld met je team op expeditie, waarbij je wordt uitgedaagd om je eigen vlot te bouwen en een route op het meer af te leggen. Sport vormt de hoofdmoot, maar ruimte om te vergaderen of een presentatie te geven is hier zeker ook. ‘Dit is gewoon een hele mooie locatie, waarbij sportieve en zakelijke activiteiten elkaar versterken’, vertelt Michiel Vervoort. Sportmomentje is een jonge onderneming die bestaat uit een team van geschoolde en enthousiaste instructeurs die alles in het werk stelt om jou en je team een unieke sportervaring te laten beleven.

Drie pijlers voor de zakelijke markt

Michiel: ‘Voor de zakelijke markt is ons programma in de basis op drie manieren in te steken. Zo kunnen we een vergadering of presentatie koppelen aan een sportieve activiteit naar keuze. Daarnaast kunnen we als een bedrijfsuitje een compleet dagprogramma aanbieden, waarbij we tevens de catering verzorgen. Als laatste is puur het faciliteren van de locatie aam derden ook nog een optie.’ Leuk om te noemen is dat Jeugdland beschikt over eigen moestuinen en dus deels in haar eigen voedsel voorziet. De naam is ook niet zomaar gekozen, want kinderen zijn hier vaak te baas. ‘We verzorgen als Sportmomentje ook veel kinderfeestjes en schoolprogramma’s. Kinderen kunnen hier door spelend te leren hun skills ontdekken en ontwikkelen. We brengen bij bedrijven ook een kleine afdracht per persoon in rekening om het terrein ook in de toekomst toegankelijk te houden.’

Vitaliteitsprogramma’s

Een geslaagde sportieve (teambuildings)dag met je personeel is natuurlijk prachtig, maar wanneer je structureel succes wilt boeken is er meer nodig. Michiel: ‘We hebben onze vitaliteitsprogramma’s. Je kunt bijvoorbeeld iedere maand een sportieve activiteit ondernemen met je team via een roulerend programma. Onder meer suppen, boogschieten, rugby en lacrosse worden aangeboden. Bij deze programma’s zetten we sport nadrukkelijk in als middel en minder als doel. Voor al onze activiteiten geldt dat we alles steeds weer onder de loep nemen en we onze programma’s verder blijven ontwikkelen. En zo is een arrangement bij Sportmomentje telkens weer leuk en verrassend.

Tekst: Johan van Dien

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!