Back Back Locaties

Smaakvolle groene Locatietour in Utrecht

05 oktober 2016

Utrecht heeft op locatiegebied veel te bieden. Daar kwamen 60 event professionals eerder dit jaar al achter toen Wieteke Lemmen en Linda Kerkhoven een Locatietour in de Domstad organiseerden in samenwerking met het Utrecht Convention Bureau. Maar Utrecht is meer dan de binnenstad, veel meer dan dat. En dus besluiten we – wederom nieuwsgierig – om ook met een tweede Locatietour in en rondom de stad mee te gaan. Onder leiding van de twee locatie-experts en het Utrecht Convention Bureau duiken we deze keer in het thema ‘groene voeding’. Dat proef je natuurlijk het allerbeste ‘op locatie’. Acht locaties, wel te verstaan…

Wat is volgens Wieteke en Linda het succesrecept van deze vorm van locatiebezichtiging? ‘Naast de basisingrediënten ‘verrassing en inspiratie’ is een juiste mix van locaties en een inhoudelijk afwisselend programma van toegevoegde waarde. Op de wat meer bekende locaties zoeken we naar een verrassend element, dit kan een creatieve rondleiding zijn of juist de keuze om een rondleiding achterwege laten en alleen een specifiek element binnen een locatie te belichten,’ vertelt Linda tussen een bezoek aan de Metaal Kathedraal en Landgoed Vollenhoven in.

Boeiende bezichtiging op bekende locatie
De startlocatie Postillion Bunnik profileerde zich met het concept ‘brainfood’. De discussie over ‘gezond eten’ in het algemeen en de vraag of je hierin mee moet gaan in de organisatie van je event of het aanbod op je locatie, was aanleiding om met deelnemers, organisatoren en experts daarover in gesprek te gaan. De ontbijtshow LTR Early Morning werd een energierijke verrassende start van de Locatietour met presentator Erwin van Aken en gasten Marga Groot Zwaaftink (ComGress), Hans Sittrop (Utrecht Convention Bureau), Tjalle Bes (SMAAK) en Lodewijk van Grootel (Postillion) aan tafel.

Na het verzoek mee te denken over een creatieve invulling kwam locatie De Landgoederij met het idee een puzzeltocht door hun locatie te organiseren waarbij de prachtige prijs ‘een vaartocht in hun eigen sloep met een team van 10 personen’ beschikbaar werd gesteld.

Verhalen met plakkracht
In de bus van vervoerspartner Pouw deed vooral het persoonlijke verhaal van Jantine van Denderen, eigenaar van Fort Voordorp, de ronde: ‘Mijn vader zei tegen tegen mijn moeder: “Ik heb een Fort gekocht”, waarop mijn moeder reageerde: “Waarom? Je hebt toch al twee auto’s?”.’

Het verhaal van Landgoed Vollenhoven daarentegen werd verteld door een professionele verhalenverteller uit Utrecht, Peter Faber. ‘Ruik je dat? Doe je ogen eens dicht? Bedenk dat…’ en zo nam hij iedereen mee naar het verleden toen het landgoed nog een boerderij was en iedereen wist van de ‘Wegh der Wheegen’ die nog altijd Utrecht aan Amersfoort linkt.

Letterlijk sfeer proeven
Vergaderen in de geur van versgebakken brood, dat kan bij Vroeg. Een flitsbezoekje aan de vergaderruimte via de bakkerij en een kijkje in de oude schuur was voldoende voor een eerste indruk. De broden, boerenboter, verse jam en eigen vruchtensappen gingen mee voor de lunch in de Metaal Kathedraal. Daar in het ‘Hemelryck’ stond een prachtige gedekte tafel, verzorgd door Travelling Tableware klaar. Onder de indruk van de entourage, schoof iedereen aan en werd het eten met elkaar gedeeld. Food sharing, wat Marga Groot Zwaaftink nog aanstipte tijdens de LTR Early Morning ontbijtshow, dat is pas écht samen eten.

Locatietour is teamwork
Alle ingrediënten en de wijze van bereiding maken het gerecht. Letterlijk en figuurlijk in dit geval. Letterlijk omdat de ingrediënten voor het avondeten, bij de verschillende locaties vandaan kwamen. De Moestuin, eveneens evenementenlocatie, deed een laatste duit in het zakje door dezelfde middag nog wat groenten en fruit aan te leveren. Ook daar was een flitsbezoek voldoende, waarna we wandelend naar ‘de keuken’ van SMAAK liepen. Daar aangekomen kwam het echt aan op teamwork, schorten om en rollen verdelen. Wie maakt wat? Al snel kwamen de heerlijke geuren uit de keuken en werd van elkaars gerechten geproefd. Een creatieve afsluiting in de keuken, eindigen daar niet alle geslaagde feestjes?

Benieuwd naar de foto’s? Kijk op de fotopagina van de eventwebsite van Momice of bekijk de film gemaakt door Broerz.

Fotocredits: Saskia van der Eem

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!