Skiën met collega's? 8 Alternatieven voor de AlpenSkiën met collega's? 8 Alternatieven voor de Alpen
Back Back Nieuws

Skiën met collega's? 8 Alternatieven voor de Alpen

02 januari 2019

Hoewel we in de zomer graag avontuurlijke nieuwe bestemmingen ontdekken, zijn Nederlanders vaak geneigd om voor de wintersportvakantie terug te vallen op bekende locaties. Zonde! Kies eens voor een alternatieve wintersportbestemming. Zo kun je bijvoorbeeld gaan skiën in Afrika of een souvlaki bestellen op de piste in Griekenland. Laat je inspireren door deze lijst met alternatieven voor de Alpen, speciaal samengesteld door vakantiepiraten.nl, en boek out-of-the-box!

Andorra

Tussen de toppen van de Franse en Spaanse Pyreneeën ligt het kleine land Andorra verscholen. Het dwergstaatje is nog onbekend bij het grote publiek maar staat zeker op de radar van fanatieke wintersportliefhebbers. Door haar kleinere schaal is het wintersporttoerisme er een stuk minder massaal dan in buurland Frankrijk, maar de pistes en het uitzicht zijn er minstens net zo prachtig.

Zuid-Korea

De Olympische winterspelen van dit jaar werden georganiseerd in Pyeongchang. Speciaal voor de spelen werd het heuvelgebied ge-upgrade van vissersdorp met piste tot heus wintersportoord met maar liefst 4 skigebieden die gezamenlijk goed zijn voor 53 kilometer aan afdalingen. De accommodaties zijn spiksplinternieuw en van de hoogste kwaliteit. Altijd al een Olympische afdaling willen maken? Dit is je kans!

Polen

Ook in Polen zijn 's winters besneeuwde bergtoppen te vinden waar je urenlang plezier kunt hebben op de pistes. Een groot voordeel van Polen, en de reden dat het animo voor deze wintersportbestemming gestaag toeneemt, is dat het er beduidend goedkoper is dan in klassieke bestemmingen zoals Frankrijk, Zwitserland, Italië en Oostenrijk. De grotere skigebieden, zoals Zakopane, staan bekend om hun vriendelijke pistes die bij uitstek geschikt zijn voor langlaufers, de beginnende skiër of gezinnen met jonge kinderen.

Griekenland

Souvlaki, sirtaki en... après-ski! Vul je koffer eens met skibroeken en wanten in plaats van bikini's en slippers, en bezoek Griekenland in de winter! In dit land, dat bekend staat als strandbestemming, kun je namelijk ook skiën of snowboarden. Op nog geen 2 uur van Athene, vlakbij het beroemde orakel van Delphi, ligt het skigebied Parnassos. Wintersport wordt steeds populairder onder de Grieken, waardoor het gebied zich in rap tempo ontwikkelt.

Georgië

Tot voor kort wisten alleen de echte puristen dat je in Georgië heerlijk kunt boarden of skiën, maar het land in Oost-Europa wint snel aan populariteit. Mede doordat het als décor fungeerde voor het populaire tv-programma 'Wie is de Mol'. De aantrek van nieuwe toeristen biedt lokale ondernemers de mogelijkheid te investeren in nieuwe liften en skischolen. Ook is het steeds makkelijker om er materiaal te huren. De prijzen zijn nog lekker laag, dus profiteer ervan nu het nog kan!

Spanje

In het zuiden van Spanje liggen de skigebieden van Sierra Nevada. Ver van de costa's, hoog in de bergen kunnen boarders en skiërs zich helemaal uitleven. Ook in het noorden, in de Spaanse Pyreneeën, zijn wintersportplaatsen te vinden. Neem bijvoorbeeld het skigebied Baqueira-Beret met maar liefst 146 kilometer aan afdalingen. Probeer die maar eens in één vakantie allemaal uit te spelen!

Marokko

Skiën in Afrika? Ja dat kan! Wie echt out-of-the-box wil gaan bindt de latten onder in Marokko. De meeste pistes vind je in het Atlasgebergte, waar je onder andere in Oukaïmeden, Ifrane en Mischliffen lekker kunt roetsjen. Verwacht geen luxe resorts en moderne materialen. De pistes zijn hier nogal primitief. Zo worden wintersporters op sommige pistes niet omhoog getakeld met stoeltjesliften, maar gedragen door ezels. Uniek is het zeker. Vanaf de hoogste toppen van de Atlas kun je overigens de Sahara zien liggen.

Chili & Argentinië

Gevorderde wintersporters die graag off-piste gaan en niet terugdeinzen voor een gewaagde afdaling kunnen hun hart ophalen in het Andesgebergte in Chili en Argentinië. De meeste skigebieden liggen gemiddeld zo'n 1000 meter hoger dan die in de Alpen, waardoor er in de winter altijd genoeg sneeuw ligt. De echte durfal, die op zoek is naar een extra adrenaline-boost, laat zich door een heli op een van de onherbergzame toppen van de Andes droppen, om vervolgens door de ongerepte sneeuw naar beneden te suizen. Als dat geen onvergetelijke afdaling is! Gelukkig richten de skigebieden zich niet alleen op adrenaline-junks en zijn er genoeg pistes voor verschillende niveaus te vinden.

Over VakantiePiraten

VakantiePiraten is één van Europa's snelst groeiende gratis te gebruiken reisplatforms voor het vinden van reisdeals met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het bedrijf beschikt over 's werelds grootste online travel community met zo'n 30 miljoen maandelijkse website bezoeken, 10 miljoen app downloads, verspreid in 10 landen in 7 talen. De redactie van het multi-awardwinnende platform zoekt dagelijks zowel handmatig als met behulp van geavanceerde algoritmen naar de beste reisdeals op websites van derden. Van vluchten, hotels, autohuur en vakantiehuizen tot luxe resorts en complete weekendjes weg. Met 's werelds grootste reiscommunity met 9 miljoen fans op Facebook, is het bedrijf een invloedrijke speler.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!