Run op kaarten voor Carmina Burana in ScheveningenRun op kaarten voor Carmina Burana in Scheveningen
Back Back Nieuws

Run op kaarten voor Carmina Burana in Scheveningen

29 mei 2018

Festival Classique programmeert op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 juni de Carmina Burana op het Noorderstrand van Scheveningen. Al een maand van tevoren was er geen kaart meer verkrijgbaar. 'Zoiets hebben wij niet eerder meegemaakt', zegt festivaldirecteur Annemarie Goedvolk. 'Er is een heuse run ontstaan. Maar het belooft dan ook een spektakel te worden met 350 dansers en musici. We beginnen de concerten in het licht en eindigen in de duisternis. Doordat we gebruik maken van het natuurlijke decor en de elementen zal elke avond anders zijn.'

Deze twaalfde editie van Festival Classique omvat van 7 t/m 18 juni tientallen voorstellingen en concerten in het Kurhaus, op het Noorderstrand, op de Pier en in de Lourdeskerk. De programmering in de kerk maakt deel uit van Festival Classique presenteert, het talentontwikkelingstraject van het festival. Zo brengt cellist Joachim Eijlander samen met pianiste Anastasia Safonova en de dansers Clara Cafiero en Rutkay Özpinar The Unfamiliar in première.

Eva-Maria Westbroek en Frank van Aken

Sopraan Eva-Maria Westbroek en heldentenor Frank van Aken zingen voor de allereerste keer samen in hun eigen woonplaats Scheveningen. Begeleid door het Residentie Orkest onder leiding van Antony Hermus brengt het sterrenechtpaar een door henzelf samengesteld toegankelijk matineeprogramma met onder meer duetten uit Otello en Cavalleria Rusticana. Ook violiste Maria Milstein, dit jaar onderscheiden met de Nederlandse Muziekprijs, speelt met het Residentie Orkest in het Kurhaus. Op het programma staat onder meer muziek van Mendelssohn, die er zelf ooit verbleef om te kuren en eens goed over zijn liefdesleven na te denken.

200 Jaar badplaats

Precies 200 jaar geleden bouwde de Nederlandse scheepsondernemer Jacobus Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Daarmee was de eerste en dus oudste badplaats van Nederland een feit. Onder de noemer Feest aan Zee staat badplaats Scheveningen een jaar lang in de spotlights met festivals, exposities en voorstellingen. Vanzelfsprekend staat ook Festival Classique dit jaar in het teken van 200 jaar badplaats.

Fotocredits > Robert Lagendijk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!