Rotterdam VR-walhalla met revolutionair experience centerRotterdam VR-walhalla met revolutionair experience center
Back Back Nieuws

Rotterdam VR-walhalla met revolutionair experience center

14 januari 2020

Sprookjesachtige buitenaardse werelden, moordlustige robots in een zwaartekrachtloze ruimte en een heuse zombie-apocalypse. Afgelopen week mochten een aantal Early Birds de VR-attractie van Zero Latency VR uittesten. Zero Latency VR opent op 6 februari officieel de deuren van haar eerste Nederlandse vestiging. Na een ingrijpende verbouwing is de historische Kaya Motors-garage omgetoverd tot een hypermoderne arena van 200 vierkante meter, waarmee Rotterdam met recht een virtual reality-walhalla genoemd kan worden.

Free roam multiplayer VR-entertainment

De Rotterdamse VR-hal is uniek in Nederland. Wereldwijd is het de 42ste locatie van de virtual reality-pionier Zero Latency VR, met vestigingen van Las Vegas tot Hongkong. De Australische VR-gigant begon in 2015 in Brisbane en geldt nu als wereldleider op het gebied van epische, free-roam multiplayer virtual reality entertainment, met inmiddels meer dan 1 miljoen bezoekers.

Sociale beleving

Zero Latency VR biedt een sociale beleving: dit multiplayerspel speel je namelijk met 2 tot en met 8 personen tegelijkertijd. Omdat je elkaar ziet en met elkaar kan praten, wordt het avontuur een gemeenschappelijke ervaring. Free Roam VR betekent dat je vrij kunt bewegen en rondlopen. Een combinatie van échte en virtuele actie dus.

Iconische locatie

De locatie is al even iconisch: de voormalige Kaya Motors-garage aan het Marconiplein kreeg een high-tech update. Na een ingrijpende verbouwing mochten een aantal early birds vorige week de VR-attractie als eerste uittesten. Vanaf 6 februari kan ook het grote publiek dit staaltje next level entertainment aan den lijve ondervinden. Er staan maar liefst vier VR-games op het menu: Zombie Survival, Singularity, Engineerium en het ultieme VR-spel Outbreak Origins. Het game-aanbod wordt frequent uitgebreid, vernieuwd en geupgraded.

Jonge ondernemers

Maarten Peelen en Vitas Kersbergen, de jonge Rotterdamse ondernemers die dit vernieuwende concept naar Nederland haalden: ‘Vergeet de escaperoom, de lasergame en bowlingbaan: deze virtual reality-ervaring is zo bijzonder, die wil je echt met je vrienden en collega's beleven.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!