Rolduc introduceert nieuwe abdijwijn: roséRolduc introduceert nieuwe abdijwijn: rosé
Back Back Nieuws

Rolduc introduceert nieuwe abdijwijn: rosé

14 november 2018

Traditiegetrouw wordt in Rolduc rode wijn geproduceerd. Dat heeft te maken met de historische relatie met het Ahrtal, dat bekend is vanwege de rode wijn. Een belangrijk gegeven voor de wijn is het suikergehalte, in vaktermen 'öchsle'. Hoe meer zon de druiven krijgen, hoe hoger dit suikergehalte is. Dit is weer in hoge mate bepalend voor de smaak van de wijn. Voor rode wijn is een hoger öchslegehalte nodig dan voor witte wijn. Rosé zit daar tussenin. De druiven in de Rolduc wijngaard, de Regent, zijn zeer geschikt voor rode wijn, maar ook voor roséwijn.

Al sinds 2004 worden de druiven van de Eurode-wijngaard naar Mayschoss gebracht, waar ze verwerkt worden tot rode wijn. In 2013 werd er een tweede wijngaard aangelegd, de Ailbertuswijngaard. De afgelopen jaren brachten de druiven van de Rolduc wijngaarden zoveel wijn op, dat ze hebben besloten om naast de rode wijn ook een roséwijn te produceren. Van een deel van de oogst van 2017 is nu de Rolduc-rosé gemaakt! Uiteraard blijven ze de rode wijn ook nog steeds produceren.

Van eigen bodem

Tijdens het Erntedankfest op de laatste vrijdag in oktober kreeg iedere Winzer (wijnboer) uit handen van directeur Harrie van Beers een fles aangereikt. De rosé werd geproefd door de winzer en viel in goede aarde. De wijn is zeer goed te drinken en sommigen zijn al direct verliefd op dit lekkere, koele, sprankelende product van eigen bodem. De nieuwe Rolduc rosé wordt geserveerd tijdens speciale evenementen, feesten en partijen en kan per fles besteld worden in de Kloosterbrasserie. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!