Respons lanceert evenementendata platformRespons lanceert evenementendata platform
Back Back Nieuws

Respons lanceert evenementendata platform

08 juni 2022

Respons lanceert Events Insights als nieuw online platform met gedetailleerde informatie over evenementensector. Eigenlijk gaat het om een vernieuwing van de Respons databaseproducten, maar met uitzondering van de data is alles nieuw. De eerste reacties van gebruikers zijn zeer positief. Respons directeur Lex Kruijver: 'De vernieuwing stond al lang op onze planning en door de coronacrisis konden we deze versneld doorvoeren. Tijdens de pandemie is duidelijk geworden dat historische en actuele evenementendata belangrijk zijn voor onze sector.'

Functionaliteiten

Het nieuwe platform is toegankelijker dan het vorige en ook de performance is sterk verbeterd. Het gebruiksgemak is vergroot onder meer door het toevoegen van functionaliteiten. Daarbij zijn wensen van bestaande gebruikers zoveel mogelijk vervuld. Zo is het zoeken vereenvoudigd. Ook is er een geografisch dashboard toegevoegd. Verder kunnen resultaten op verschillende manieren worden getoond waaronder in grafiekvorm. Deze grafieken kunnen eenvoudig worden gekopieerd. De exportmogelijkheid is gebleven maar werkt eenvoudiger.

Monitoren

Eerder presenteerde Respons de vernieuwing van de monitoren naar een online platform. De Monitor Beurzen en Festivals & Concerten zijn inmiddels beschikbaar. De Monitor Sportevenementen en G50 Gemeenten & Evenementen volgen spoedig. Ze bevatten cijfers, analyses en trends uit de specifieke segmenten die aantrekkelijk worden aangeboden. Zo zijn tabellen en grafieken dynamisch en is er meer beeldmateriaal. Daarnaast kan er meerdere malen per jaar nieuwe data en actuele analyses worden toegevoegd.

Samenwerking

Met de vernieuwing sluit Respons aan bij de veranderende wensen en behoeften van de klanten. Ook brancheorganisaties als VVEM en CLC-VECTA zijn betrokken. Daarnaast zijn de producten aantrekkelijker voor nieuwe klanten. Niet alleen binnen Events Insights en de monitoren maar ook in afgeleide producten zoals maatwerk of API dataleveringen. Lex Kruijver: 'Respons heeft een unieke positie als het gaat om evenementendata en -onderzoek. Met de vernieuwingsslag tonen we aan dat we die positie willen versterken. We willen de gegevens ook blijven delen met de partijen binnen de verschillende sectoren van de evenementenbranche'.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!