Renovatie beurs raakt juiste snaar Renovatie beurs raakt juiste snaar
Back Back Nieuws

Renovatie beurs raakt juiste snaar

31 mei 2018

In Den Bosch vond vorige week Renovatie 2018 plaats. De 5de editie van de zakelijke beurs voor beslissers in de renovatiebranche werd goed ontvangen: exposanten beloonden organisator 54events met rapportcijfer 7,4 en 93% van de bezoekers beoordeelden de door hen bezochte onderdelen van het inhoudelijke programma ‘positief’ tot ‘zeer positief’.

Over Renovatie 2018

Renovatie 2018 bood plek aan zo’n 125 exposanten en partners uit de segmenten comfort en functionaliteit, herstel en onderhoud, energie en circulairen kennis en advies. In een tweetal beurstheaters werden daarnaast in samenwerking met bedrijfsleven en brancheverenigingen tientallen seminars, symposia en workshops georganiseerd.

Drukst bezocht

In samenwerking met Platform voor Transformatie en Renovatie (NRP) organiseerde Renovatie 2018 een symposium over verduurzaming van monumenten. Bijna 150 bezoekers lieten zich inspireren door de presentaties van onder meer Birgit Dulski van Nyenrode Business University, Ingo Ruijterman van de Westergasfabriek en Roel Lichtenberg van Blauw Architecten. 

Renovatie nieuwe stijl

Meer dan ooit lag de nadruk op praktische oplossingen (‘voor sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijk renoveren’), wat tot uiting kwam in zowel het inhoudelijk programma als op de beursvloer zelf: het gaf exposanten de kans hun technieken, producten, toepassingen en knowhow optimaal onder de aandacht te brengen van een gericht professioneel publiek. 'In 3 dagen voerde ik hier meer concrete gesprekken dan ik normaal doe in een maand. De bezoekerskwaliteit was ook ongewoon hoog', aldus Marc Wildeboer van Saint-Gobain Weber Beamix. Jacqueline Roelfsema van Meilof Riks: 'De gerichtheid van het bezoek op deze beurs, zie je elders niet snel. Ook het soepele verloop ervan is opvallend'.

Exposantenwaardering: vol punt in de plus

In de schriftelijke exposantenvaluatie, direct na afloop, waardeerden standhouders Renovatie 2018 dan ook met rapportcijfer 7,4. Dat is maar liefst een vol punt hoger dan de editie van 2016, toen de beurs nog in andere handen was. Een mooie start dus voor 54events, tevens organisator van onder meer de vakbeurzen Energie, Ecomobiel en (dus) Monument.

'Deze beurs is concreet en dat maakt ‘m waardevol voor de branche. We hebben het drie dagen lang druk gehad', vertelt Hans Wiessner van Vaillant/AWB. Kees Beijer van Duofor vult aan: 'De diversiteit in het exposantenaanbod brengt kwalitatief hoogwaardige aanloop. Exposanten en bezoekers komen zo beide aan hun trekken.'

Bezoekers positief over inhoudelijk programma en exposantenaanbod

In het FAAY Renovatie Theater en de Renovatie Arena kwamen actuele thema’s als bouwlogistiek, integratie van energieneutrale bouwdisciplines, resultaatgericht offreren en samenwerken, EPA , bewonerscommunicatie en -participatie, circulair renoveren en dus ook verduurzaming van monumenten uitgebreid ter sprake. Maar liefst 1.595 renovatieprofessionals uit het hele land meldden zich aan voor deelname of een bezoek aan een of meer van de inhoudelijke programmaonderdelen. Naar tevredenheid: 93% van de deelnemers beoordeelden de door hen bezochte bijeenkomst(en) na afloop als positief, waarvan ruim 55% zelfs als ‘zeer positief.

Vakbeurs voortaan jaarlijks

De vakbeurs Renovatie was dit jaar goed voor 5.081 bezoekers en wordt mede ingegeven door de grote vraag vanuit de sector voortaan niet meer (slechts) 2-jaarlijks, maar jaarlijks georganiseerd. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!