Back Back Achter de schermen

Reisverslag travelmediate | Van het 1001 nachten sprookje naar Lady Gaga

04 mei 2012

Samen met 8 afgevaardigden uit de MICE industrie ging travelmediate op FAM trip naar Marrakech. Lees het verslag wat travelmediate maakte van deze reis:

"Aan het einde van de middag op 1 april, stonden acht popelende reizigers, totaal in het ongewis, te wachten tot zij een vliegticket en programmaboekje kregen voor hun 4 daagse Fam Trip naar Marrakech. Na aankomst met Transavia vlucht HV 5753 begon het al vrij snel te regenen. Toch nog een grapje op 1 april.

Bedoeïenen kampen en berber muziek
Door de regen (die al een half jaar eerder had moeten vallen) was het niet mogelijk om te overnachten in het Atlas gebergte. Ach ja, kan gebeuren en geen probleem want dan zet je toch gewoon een compleet Bedoeïenen kamp op in Marrakech zelf, zegt Hicham van Activ Travel. Overal is een oplossing voor en zo werd Palmgrove onze eerste introductie met dit bijzondere land. Je kon het zo gek niet bedenken of het kamp had het wel. Toiletten, kranen en wasbakken, een restaurant, bar en natuurlijk konden henna dames en de waterpijpen niet ontbreken. Na een warm welkom door een traditioneel berber volk al zingend, dansend en muziekmakend werden we onthaald. Een prima eerste avond al zeggen we het zelf.

Actief met de hoofdletter A
Na een heerlijke nacht in het Palmeraie Golf Palace Hotel, werden wij de volgende ochtend opgewacht door grote 4 x 4 jeeps. Met chauffeur en al reden wij naar het Terres D’Amanar voor wat actie. Even 1,6 km ziplinen over een diepte van 900 meter. Wandelen over de monkey brug en hier en daar nog wat koordansen. Deze deelnemers draaiden er hun hand niet voor om. Het natuurpark heeft een mooi restaurant, geheel passend bij de omgeving. Vers gebakken brood en tajines met heerlijk gestoomde groenten en goed gekruide lam.

Traditioneel vs. Modern
Marrakech biedt een scala aan hotels, restaurants en clubs. Stuk voor stuk bieden zij een goede prijs/kwaliteit verhouding en kan men kiezen voor hip en modern met een Marokkaans tintje of traditioneel maar luxueus. Het Sofitel, Naoura Barriere en het Kenzi Menara Palace zijn hier een goed voorbeeld van. Om niet te vergeten La Mamounia, het oudste en meest bekende hotel in Marrakech. Ook het restaurant La Salama, een bijzonder restaurant aan de rand van het Djemaa el Fna plein, met een goede keuken en fantastisch entertainment mag niet worden vergeten. Wist u dat zelfs de bekende club keten Pacha hier een eigen locatie heeft?

Zikipedia
Op het moment dat je naar Marrakech gaat, is het belangrijk dat je de Marokkaanse cultuur ervaart. Onze gids Zet wordt al zeer snel omgedoopt tot Zikipedia (want hij weet echt alles). Marrakech is net een openlucht museum. Historie, een rijke cultuur, jong en oud en veel tradities. Er is maar één manier om Marokko te ervaren en dat is door het vliegtuig in te springen en er 3 uur later weer uit te springen. Bezoek de Souk en speel het spel mee, onderhandelen hoort daar bij het dagelijks leven. Of loop de medina in; hier vind je vele hamams die ’s ochtends en ’s avonds voor de mannen zijn en overdag tot de vrouwen behoren. Breng een bezoek aan Al Barakka, een heerlijk restaurant aan de rand van het Djemaa el Fna plein.

What happens in Marrakech, stays in Marrakech
Met meerdere restaurants, bars, private pool en mega club een waar paradijs voor de feestgangers. Echter, besloten wij het anders te doen. Naast het Sofitel ligt club Le So, geopend door Lady Gaga en een geweldige club om na het eten nog even de pondjes eraf te swingen. Zelfs op dinsdag! Daarnaast kon natuurlijk het fenomeen de Jad Mahal niet ontbreken. Het ene moment geniet je nog van een heerlijke traditionele maaltijd en het volgende moment sta je in een hippe club omringt door buikdanseressen die dansen alsof het leven ervan af hangt. Een Live band in combinatie met de traditionele Marokkaanse instrumenten geven het geheel een onvergetelijk tintje.

Nu ik dit verslag heb geschreven heb ik het gevoel dat ik nog 1001 dingen vergeten ben. Het is onmogelijk te beschrijven of vast te leggen op foto’s wat de sfeer met je doet. Of wat Marrakech je te bieden heeft. Al ga je op groepsreis, incentive, heb je een meeting of ga je privé op vakantie, Marrakech maakt al je dromen waar."

travelmediate

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!