Regio Arnhem of het Rijk van Nijmegen: Altijd dichtbij stad en groenRegio Arnhem of het Rijk van Nijmegen: Altijd dichtbij stad en groen
Back Back Nieuws

Regio Arnhem of het Rijk van Nijmegen: Altijd dichtbij stad en groen

06 maart 2024

Wist jij dat bijna één derde van alle bossen van Nederland in Gelderland en dan met name rondom de steden Arnhem en Nijmegen liggen? De pay off ‘Zakelijk bijeenkomen dichtbij stad en groen’ is dus niet zomaar uit de duim gezogen: de regio is DE groene long van Nederland! Die rust, ruimte en al dat groen zorgen gegarandeerd voor geslaagde zakelijke bijeenkomsten: je kunt er fantastische combinaties maken tussen de mooie steden en al dat groen. Reden genoeg om al dat moois bij elkaar te zetten in een nieuw Inspiratiemagazine, waarin Regio Arnhem en Rijk van Nijmegen de show stelen. Samen vormen ze een rijke voedingsbodem voor health en hightech, food en energie- en milieutechnologie. Tegelijkertijd kun je zowel als liefhebber van mode (Arnhem) of eigenwijze binnensteden (Nimma) prima vermaken in de regio. Natuurlijk kent Convention Bureau Veluwe Arnhem Nijmegen de mooiste zakelijke locaties. Kijk je mee?

Waai even uit in de uitgestrekte uiterwaarden, stap flink door tijdens een boswandeling en schuif helemaal fris aan voor je meeting. De steden Arnhem en Nijmegen hebben elk een eigen DNA maar liggen op een steenworp afstand van elkaar, dus ook een combinatie van de twee is mogelijk.

DIT is Regio Arnhem!

Met de schitterende natuur om de hoek en de goede bereikbaarheid vormt regio Arnhem de perfecte omgeving voor een zakelijk evenement. De omgeving is bovendien een broedplaats voor innovatie rondom energietransitie, waterstof en clean tech. Om die reden wordt Arnhem ook wel dé hub voor Energie- en Milieu Technologie (EMT) genoemd. Er zijn veel grote namen gevestigd in deze stad en dit alles samen maakt de regio Arnhem zeer aantrekkelijk. Maar vlak ook het label Modestad niet uit. De aanwezigheid van de internationaal geroemde modeopleidingen van Artez en het Modekwartier geven de stad een modieus randje! Modeliefhebbers opgelet: deze modeontwerpers komen allemaal uit Arnhem!

DIT is Het Rijk van Nijmegen

Old city, young vibe. Het is de onofficiële slogan van de stad Nijmegen en perfect passend bij de sfeer van een van de oudste steden van Nederland. Hier duik je de geschiedenis óf het bruisende stadsleven in. De aanwezigheid van de Radboud Universiteit en het bijbehorende Radboud Universitair Medisch Centrum zorgen voor waardevolle expertise op het gebied van Health en Hightech en de omliggende groene heuvels dwingen je haast om vooral ook even naar buiten te gaan. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse ontvangt de stad bijna 2 miljoen internationale bezoekers. Genoeg ervaring op het gebied van het organiseren van grote evenementen in deze Green Capital! Het enigszins eigenwijze sfeertje van ‘Nimma’ zie je terug in het grote aantal zelfstandige boetiekjes in de stad, in de hippe ontwikkelingen op het oude Honig- en Vasimterrein en natuurlijk tijdens het grootse internationale evenement de Nijmeegse Vierdaagse. 

Locatieinspiratie

De regio Arnhem Nijmegen heeft verschillende fijne vergaderlocaties waar je er echt even uit bent, waardoor je vergadering opeens een stuk productiever verloopt. Inspiratie nodig? Het inspiratiemagazine staat vol met locatieinspiratie! Schrijf bijvoorbeeld geschiedenis in Het Nederlands Openluchtmuseum, dineer in een tropisch regenwoud of ontmoet in een stoere lodge van het Safari Meeting Centre of doe sportieve locatieinspiratie op.

Hup, lekker naar buiten!

Een bijzonder voordeel van de groene Regio Arnhem en Rijk van Nijmegen is het grote aantal vergader- en meetinglocaties middenin het groen. Wist je dat een groene omgeving leidt tot meer creativiteit? Of je nu voor een actieve teambuilding of een korte frisse neus gaat, je kunt letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Convention Bureau Veluwe Arnhem Nijmegen zette wat fijne tips voor je op een rijtje!

Op zoek naar een écht goede locatie voor je zakelijke evenement of bijeenkomst? Een plek die je congres, vergadering of brainstorm nét dat beetje extra beleving bezorgt? Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen hebben genoeg inspirerende plekken dichtbij stad en groen. Check het Inspiratiemagazine voor meer!

Tekst: Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!