Back Back Nieuws

Refessie beursspel als educatief bedrijfsuitje

14 oktober 2008
Inspelend op de huidige financiële crisis introduceert Amsterdam Events Company, onderdeel van Happy Company, een spannend beursspel waarbij de AEX centraal staat. In het centrum van Amsterdam, het financiële hart van Nederland, kunnen deelnemers spelenderwijs leren beleggen.

Door het verslechterde beursklimaat is het nieuwe Reƒessie arrangement uiteraard aantrekkelijk geprijsd. Deelnemende teams starten het beursspel met een aandelenportefeuille van vier bedrijven. De totale waarde van de aandelen bedraagt 1 miljoen oud Hollandse guldens. Door vragen goed te beantwoorden kunnen geldbiljetten worden verdiend. Deze mogen vervolgens worden verhandeld op de beurs. Wat de gekochte aandelen waard zijn, hangt vooral af van de beurs- en nieuwsberichten, die de teams telkens per sms ontvangen.

Tijdens deze financiële city game passeren de teams de pareltjes van Amsterdams beroemde economische centrum, waaronder de voormalig Nederlandse Handelsmaatschappij, De Beurs van Berlage en Stadsbank van Lening.

Terwijl de teams aan het handelen zijn komt de hypotheekcrisis voorbij, stijgen de olieprijzen, neemt de werkloosheid toe, daalt de dollar, storten de mondiale financiële markten in, vallen banken om en zorgen overheden voor een vangnet om de economische schade te beperken. Het team dat het beste reageert op de marktontwikkelingen en het slimste omgaat met de aandelenportefeuille overwint de Reƒessie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!