Back Back Nieuws

Recordaantal inzendingen SponsorRingen

05 oktober 2012
Met in totaal 67 inzendingen is dit jaar een recordaantal sponsorcases ingezonden voor de SponsorRing. Met het record aan sponsorcases wordt de stijgende lijn van de afgelopen jaren in het aantal inzendingen voor de SponsorRing doorgezet. Vorig jaar was er met 56 cases ook al een recordaantal inzendingen.

Sport
In een jaar waarin zowel het EK voetbal als de Olympische Spelen plaatsvonden is het waarschijnlijk niet vreemd dat sport met 23 cases de lijst aanvoert. Om ook de Olympische sponsorcases dit jaar goed deel te kunnen laten nemen was de datum om in te zenden opgeschoven naar eind september.

Overige categorieën
In de categorie Maatschappij zijn 16 cases ingezonden. Het hoge aantal in deze categorie zal zeker ook het gevolg zijn van de speciale workshop ‘Hoe win ik een SponsorRing’ die de vakjury Maatschappij heeft georganiseerd. De categorie Media is dit jaar goed voor 12 cases en de categorie Entertainment voor 7 sponsorcases. In de categorie Kunst & Cultuur, waar vorig jaar geen inzendingen waren en waaraan daarom dit jaar extra aandacht is besteed, zijn nu 9 sponsorcases ingezonden.

Sponsoring
Voorzitter Rik Ruts van de Stichting Sponsor Ringen is opgetogen over het grote aantal inzendingen. 'Een record aan inzendingen geeft aan dat er steeds meer goed onderbouwde sponsorcases zijn. Niet alleen in de categorie Sport, maar in alle categorieën. En sponsoring is steeds vaker de basis van succesvolle geïntegreerde marketingcommunicatie campagnes.'

Nominaties
Begin oktober worden door de verschillende vakjury’s de nominaties, minimaal twee en maximaal vijf per categorie, gekozen. Medio oktober worden de nominaties bekend gemaakt, waarna de hoofdjury zich zal buigen over de nominaties. Op 29 november worden de winnaars van de SponsorRingen 2012 bekend gemaakt tijdens een feestelijke avond in Hotel Krasnapolsky. De presentatie van de avond is in handen van Wilfred Genee.

Foto: photonic.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!