Project Playgroud ’23 Choices’: een programma vol mysterie, verrassingen en gewetensvragenProject Playgroud ’23 Choices’: een programma vol mysterie, verrassingen en gewetensvragen
Back Back Eventcase

Project Playgroud ’23 Choices’: een programma vol mysterie, verrassingen en gewetensvragen

12 september 2023

Een event neerzetten dat professionals uit de evenementenbranche verrast is lastig. Eventprofessionals zijn namelijk nogal wat gewend. Toch gaan Bazelmans Audiovisual, Boozed, The Fireflies, Hete PeperPlugged en SugarFactory Amsterdam met Project Playground deze uitdaging voor de tweede keer aan. De belofte? Een goedgevuld programma met hoogstaande en vernieuwende concepten. Het doel? Om evenementorganisatoren aan te sporen buiten de gebaande paden te denken. 29 augustus was het zover. 

Keuzes, keuzes, keuzes

Tijdens deze tweede editie van Project Playground is ‘23 Choices’ het hoofdthema. Ook de weinige tekst in de uitnodiging doet vermoeden dat keuzes maken een belangrijk onderdeel van de totaalervaring gaat zijn. Bij de entree komen bezoekers meteen voor hun eerste dilemma te staan: kies je het welkomstdrankje in het flesje met de witte of de zwarte dop?

Dwalen door een doolhof

De start van Project Playground begint met The Maze. Het coole van SugarFactory is dat veel originele machineonderdelen behouden zijn gebleven en dit creëert een scala aan verborgen hoekjes. Ideaal voor het neerzetten van een doolhofachtige setting. Links is een hoekje voor een meditatieve klankschalensessie en rechts wordt een spoken word performance gegeven. Je wordt er weer even aan herinnert dat alles draait om het maken van keuzes. Er is simpelweg teveel om te zien in de beschikbare tijd. Hierdoor beleeft elke Project Playground bezoeker de dag anders en dat is precies de bedoeling.

De inhoud is even belangrijk als de beleving

De groep creatieven achter Project Playground is erop gebrand een experience event met inhoud neer te zetten. Zo houdt de spoken word performer zijn betoog tussen smeltende ijssculpturen. Een duidelijke referentie naar één van de drie onderwerpen van Project Playground: Sustainabillity, Diversity & Inclusion en Technologie & Innovatie. Onderwerpen die iedereen bezig houden, maar hoe integreer je deze in een evenement? Gedurende de dag krijgen we hier steeds meer antwoorden op.

Creativiteit is de toekomst voor foodproblematieken

De tafel feestelijk decoreren met single-use plastic afval voor een stukje bewustwording. Je gasten een vooruitstrevend menu voorschotelen. Hete Peper is het brein achter alle food gerelateerde concepten en laat zien dat er veel vernieuwing mogelijk is op het gebied van eten. Met catchy namen als Groente Slagerij en Fruit de Terre, zetten ze je op een leuke manier aan het denken over serieuze hedendaagse voedselperikelen. Of heb je een tekort aan personeel voor je event? Dan is er nog de sushibar-stijl lopende band om hapjes op uit te serveren of serveerrobots om tussendoortjes rond te brengen. Een aspiratievolle presentatie van Koen Colmbijn, founder & creative director van Plugged Live Show, leert ons hoe we de eventbezoeker niet alleen op andere gedachten kunnen brengen, maar ook aanzetten tot het nemen actie.

Doen, durf, design & diversiteit

Diversiteit & Inclusie is misschien wel het meest besproken onderwerp van de afgelopen tijd. Ook hier rijst de vraag: hoe integreer je dit op een niet belerende manier in een event? Met een installatie met video-art, die je doet nadenken over de rol van vrouwen in de maatschappij misschien? Of door een persoonlijkheid als Ma’Ma Queen - bekend van tv-programma Drag Race - te laten vertellen over haar persoonlijke reis naar de non-binaire persoon die ze nu is? Ma’Ma Queen beantwoord alle vragen uit de groep openhartig én met veel humor.

Het volgende onderdeel brengt ons naar Trend Forecaster Jan Trendman. Hij neemt ons met zijn presentatie ‘The ABC of Futureland’ mee de toekomst in en laat zien wat er allemaal mogelijk is, zolang we een duidelijke visie voor ogen hebben. Design kan daar een grote rol in spelen. Wat dacht je van een boom die wordt gekweekt in de vorm van een stoel? Het duurt even voor de stoel af is maar het productieproces is super duurzaam.

De afsluitende walking diner van Project Playground zet zowel onze spijsvertering als ons geweten aan het werk. Want ga jij in de Walk of Shame rij staan voor een stukje vlees…of niet?

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!