Back Back Nieuws

Première Swan Lake in Theater de Meervaart

09 juni 2016
Na de bloedstollende succesvoorstelling Horror maakt theatermaker Jakop Ahlbom samen met dansgezelschap ICKamsterdam van Emio Greco en Pieter C. Scholten Swan Lake, een radicale en moderne vertaling van Het Zwanenmeer. Vrijdag 24 juni wordt de samenwerking feestelijk ingeluid in Theater de Meervaart met de première van dansvoorstelling Swan Lake.

Met acht dansers, een live band, dierenkoppen en messenwerpers, zet Jakop Ahlbom het Zwanenmeer geheel naar zijn eigen hand. In Swan Lake ontdekken de personages hun obscure kanten, manipulatieve gedrag, jaloezie en wraakzucht en dat liefde niet alles overwint. Alamo Race Track zet de oorspronkelijke muziek van Tsjaikovski om in hun eigen, kenmerkende stijl met invloeden van indie, folk en pop. Ook componeert de band voor de voorstelling nieuw werk en staan ze elke avond live op het podium.

Amsterdamse danshaven
Swan Lake is de opmaat naar een langdurige samenwerking met De Meervaart. Zowel Jakop Ahlbom als ICKamsterdam worden vanaf 2017 huisgezelschap van De Meervaart en zullen in series hun nieuwe voorstellingen daar spelen. Het plan omvat meer dan alleen het podium: De Meervaart heeft de ambitie zich te ontwikkelen tot Amsterdamse danshaven waar dansvoorstellingen van internationale kwaliteit hand in hand gaan met talentontwikkeling, cultuureducatie en publieksparticipatie.

Art, Inspiration & Business
Deze creatieve aanvulling biedt bovendien nieuwe mogelijkheden voor de zakelijke verhuur van het theater, in samenhang met congressen, events en zakelijke bijeenkomsten. Zo wordt rondom het optreden van Swan Lake op 29 juni a.s. voor de eerste maal de Art & Inspiration Club in De Meervaart georganiseerd: een reeks events rondom leiderschapsthema’s in combinatie met diner, inspiratiesessie en (dans)voorstelling.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!