Prehistorisch weekend ArcheonPrehistorisch weekend Archeon
Back Back Nieuws

Prehistorisch weekend Archeon

10 mei 2017

Natuurlijk is het in Archeon elke dag volop prehistorie want het dagelijks leven van jagers, boeren en ambachtslieden wordt getoond. Maar tijdens het prehistorisch weekend op 13 en 14 mei doen ze er een schepje bovenop. Er zijn vele extra demonstraties en activiteiten van prehistorische praktijken. Bezoekers kunnen hier ervaren hoe men leefde in de prehistorie.

Levenswijze

De prehistorie is vaak onderbelicht in de geschiedenis, omdat deze periode zich afspeelt voor het begin van de geschiedschrijving. Het is dus niet altijd bekend hoe mensen toen leefden, welke tradities en gewoontes ze hadden, wat ze geloofden of waarom. Maar veel dingen zijn juist wel bekend, dankzij de voorwerpen en andere resten die de mensen toen hebben achtergelaten. Hieruit kan afgeleid worden hoe ze huizen bouwden, het land bewerkten, wat ze aten en wat ze droegen. Dit is tijdens het Prehistorisch weekend in Archeon te zien.

Demonstraties en activiteiten

Er zijn ook diverse demonstraties en activiteiten. In het mesolithicum worden vallen gestrikt en er worden demonstraties gegeven over het looien van huiden. Daar kunnen weer mooie kleren van gemaakt worden. Er wordt brons gegoten, waar bezoekers sieraden van kunnen maken en er is een sjamaan, die ceremoniën uitvoert. Daarnaast kunnen bezoekers zelf vuur maken, op prehistorische wijze, zien hoe tatoeages met de hand worden gezet en hoe wol wordt geverfd.

Moederdagbrunch 14 mei

Op zondag 14 mei is er een Moederdagbrunch, deze begint om 11.00 uur en eindigt om circa 13.00 uur. Voor alle moeders is er een leuke goodiebag. Na de brunch is er ruim de gelegenheid voor een bezoek aan de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!