Poffernier brengt de vaart erinPoffernier brengt de vaart erin
Back Back Visie

Poffernier brengt de vaart erin

29 december 2020

Naast een toffe Daf met pienter pookje uit 1972, een Hollandse poffertjesbakbromfiets met veel hout- en koperwerk, een koninklijk gedecoreerde toogkraam en een theatrale festivalkraam is de Poffernier ook te water gegaan met de Poffertjesboot. ‘De boot is een regelrechte hit blijkt uit de grote belangstelling deze zomer’ vertelt Sjoerd van den Berg, eigenaar van het poffertjesimperium enthousiast.

‘Dit najaar kan het vermaarde Amsterdam Light festival, met de lichtgevende, drijvende kunstwerken, niet doorgaan en toerisme blijft uit. Er valt niet veel meer te doen dan lekker buiten wandelen en de stad in alle rust te ontdekken. Om onder deze sobere omstandigheden toch gezelligheid en levendigheid te brengen op de Amstel tuigen we de boot volledig op in uitbundige kerstsferen’, vertelt Sjoed. De Poffernier brengt de vaart erin.

À la minute

Vanaf dit authentieke Kerkbootje uit 1930 trakteert de Poffernier stadswandelaars en fietsers á la minute op een heerlijk portie oer-Hollandse poffertjes. ‘Op een leuke en veilige manier’, benadrukt Sjoerd. ‘De poffertjes worden vanaf een lange roeispaan naar de klant op de kade overgedragen.’ Naast dat de Poffertjesboot op de Amstel, de Amsterdamse grachten en daarbuiten vaart, is er een gezellig Poffertjes Drive-in-to-go gemaakt. Compleet met Mokumse 78-Toerenmuziek uit de koffergrammofoon. Een paar druppels ‘Hemel op aarde’-likeur maakt de poffertjes nog onweerstaanbaarder. ‘Waar we precies zijn aangemeerd of varen is makkelijk te volgen via onze QR-code of amsterdampoffertjesboot.nl’, legt Sjoerd uit. ‘De hele vaarroute en real-time locatie kun je via de app en de website volgen. Als je een seintje geeft dan leggen we á la minute aan om je van heerlijke poffertjes te voorzien.’ De Poffernier hoopt op mooi weer de laatste weken van dit bewogen jaar. ‘Genieten van oer-Hollandse poffertjes vanaf de boot is een aangename en gezellige onderbreking van je wandel- of fietstocht door de rustige stad.

De vaart erin houden

‘In het voorjaar gaan we weer volle vaart vooruit’, vertelt een hoopvolle Sjoerd, want hij heeft de vele festivals, incentives en bedrijfsuitjes waar hij normaliter de bezoekers van poffertjes voorziet ontzettend gemist. ‘Onder de huidige omstandigheden maken we er ondertussen gewoon het beste van.’ De ideeën buitelen over elkaar in zijn brein. ‘Ik wil een oproep doen aan alle ZZP-bootbezitters in waterrijke delen van de stad die iets leuks willen doen en aanbieden op het water. Laten we aan gezellige kades en op open plekken een Armada vormen met bijvoorbeeld een soepsloep, satéboot, frietschuit, wc-boot en oestersloep. Heb je geen lekkernij maar kun je wel zingen, dansen of een instrument bespelen? Zet de band op een vlot en sluit je aan bij de vloot. Waterfestijn 2021 gaat het worden. Ik heb er zin in’, besluit Sjoerd. ‘Laten we de vaart erin houden.’

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!