Back Back Nieuws

Platform Museum Locaties sluit jubileumjaar af

29 november 2011
Ruim 50 toonaangevende musea vierden op donderdag 24 november het vijfjarig bestaan van het Platform Museum Locaties. In het Amsterdam Museum hielden Van Gogh Museum, Legermuseum en Centraal Museum een presentatie over succesvolle zakelijke én publieksevenementen. Het feestelijke deel omvatte een uitermate gezellige borrel tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten en afsluitend een diner in het bijzondere Mint Hotel.

Groeiend aantal leden
Vijf jaar geleden, op 11 december 2006, kwam op initiatief van Leon Kruitwagen van Taller Events een aantal musea bijeen voor de oprichting van het Platform Museale Ontvangsten en Evenementen. Van 25 leden aan de start is het aantal nu gegroeid tot ruim 65. De naam is inmiddels Platform Museum Locaties.

Trots
Kruitwagen is trots op wat er in de afgelopen jaren is bereikt. “Een hecht netwerk van museale professionals, een stevig platform waar kennis en ervaring op open wijze worden gedeeld én professionele profilering van de leden op de locatiewebsite http://www.museumlocaties.nl. Daarnaast zijn de keuze voor een ‘kloekere’ naam (Platform Museum Locaties) en de nieuwe huisstijl bij de leden in zeer goede aarde gevallen”.

Dankwoord
Dank ging uit naar alle leden, de Platformraad, adviseur René Dessing en bureaumedewerkers Odette ten Seldam en Dirk Prijs. Een speciaal moment was tijdens het diner gereserveerd voor Hanneke Broeders van het Gemeente Museum Den Haag. Hanneke, die mede-initiator is van het Platform, viel de eer ten deel om de bijzondere PLM-verjaardagstaart van Holtkamp aan te snijden.

Het PML-Jaarplan 2012, dat eveneens op de 24e werd gepresenteerd, en de plannen voor de toekomst zullen verschijnen in de komende speciale jubileumnieuwsbrief van december.

Platform Museum Locaties
De doelstelling van PML is nieuwe doelgroepen bereiken én extra financieringsruimte scheppen voor de aangesloten musea door op verantwoorde en creatieve wijze evenementen en ontvangsten te organiseren zonder een ‘partycentrum’ te worden. Ruim 65 musea (waaronder het Rijksmuseum, Louwman Museum, Paleis het Loo, Kasteel Doorwerth, Zuiderzeemuseum, Bonnenfanten Museum, Drents Museum, Van Abbe Museum) hebben zich reeds aangesloten bij het Platform.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!