Parktheater: stadsicoon van EindhovenParktheater: stadsicoon van Eindhoven
Back Back Locaties

Parktheater: stadsicoon van Eindhoven

25 mei 2018

Gelegen aan het populaire Stadswandelpark in Eindhoven vind je het ruime en modern vormgegeven Parktheater. Dit indrukwekkende gebouw, ontworpen door Cees Geenen en Leo Oskam, gooide destijds, door haar uniciteit, in Europa hoge ogen. Op twee oktober 1964 heeft Prinses Beatrix dit stadsicoon officieel geopend.

‘Een theater wordt omgeven door flair, allure en een mystieke sfeer’ stelt Mignon Poldermans, Parktheater’s ‘Gini in a Bottle’ voor de zakelijke markt enthousiast. De mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen spreekt bij iedereen tot de verbeelding. Zij zorgt er samen met haar team voor dat elk zakelijke event verrast, verstilt, verwart en verwondert. ‘We doen er  álles en meer aan om de wensen van een opdrachtgever in vervulling te laten gaan en de verwachtingen te overtreffen.’

Sociaal karakter

Zoals de functieomschrijvingen doen vermoeden worden de dingen bij het Parktheater nét even anders aangepakt. Hier werken onder andere de Horizonhunkeraar, Gastblijheidgoeroe en de Beweegstrateeg dagelijks met hart en ziel aan de missie van het bedrijf om de technologisch sterke kant van Eindhoven aan te vullen, te versterken en uit te dagen met de kunsten. Daarmee vervullen zij een leidende rol in de ‘Raakbare Samenleving’: een inspirerende, inclusieve, delende en helende samenleving. Hun maatschappelijke betrokkenheid komt tot uiting in diverse samenwerkingsvormen met Young Talent uit verschillende bedrijven en instanties uit de regio. Zo zijn in cocreatie met het St. Lucas College verschillende kleedkamers her- ontworpen en vorm gegeven. ‘Ze zijn zo leuk geworden dat ze ook inzetbaar zijn als extra ruimte bij zakelijke events. Hoe tot de verbeelding sprekend is het om in de persoonlijke ruimte te zijn waar kort tevoren een beroemde cabaretier of acteur nerveus heeft lopen ijsberen en uit de kleren is gegaan.’aldus Mignon.

Uitblinkers

De servicegraad van onze medewerkers is van het allerhoogste niveau. Toneeltechnici, horecamedewerkers en kantoorlieden zijn allemaal doordrenkt van onze visie en missie. Alle teams zijn hier dagelijks bezig met het werkelijkheid maken van wens en fantasie. ‘Het gaat niet om de waarheid, het gaat om het verhaal’ is een gevleugelde uitspraak. Iedereen zet een stap extra, zorgt voor een welkom gevoel en denkt mee. Ze zijn in staat te improviseren en weten met hun instelling, creativiteit en flexibiliteit elk event naar een hoger level hoger te tillen. Heel graag denken we vooraf mee over de invulling in thema en realisatie. Een bedrijf deed ooit verschrikkelijk veel moeite om een planetarium te creëren terwijl wij dat met onze expertise en technieken op een eenvoudiger wijze veel mooier hadden kunnen maken. Nu overleggen ze voortaan eerst met ons over de ideeën en mogelijkheden. We zijn erop getraind om in één dag compleet nieuwe werelden te vormen.

Technisch vernuft in de Philipszaal

Naast de Grote Zaal met een capaciteit van 950 personen is de recente Philipszaal de plek voor de grotere gezelschappen. Deze uiterst flexibele zaal is te gebruiken van spreektheater tot rockwalhalla en voorzien van de meest moderne technieken. De tribune met 500 stoelen kan door een ingenieus systeem volledig achteruit geschoven worden waardoor er ruimte ontstaat die zelfs voor 1.000 gasten gebruikt kan worden. Uniek in theaterland is dat er in deze zaal gebruik kan worden gemaakt van daglicht door een enorme glazen wand. In de avond ontstaat hierdoor een real life Eindhoven skyline als decor.

Intermezzo

De ruimte tussen het oude en nieuwe gebouw is smal, licht, hoog en open van karakter. Een centraal punt dat verschillende zalen en horecagelegenheden verbindt. Ideaal voor een informele borrel. Hier liggen de letters van de Stadsschouwburg ‘begraven’. Een eerbetoon en verwijzing naar vroegere tijden.

Karakteristieke ruimtes

Voor ontvangst en borrel leent het Theatercafé zich uitstekend. Door de led-verlichting kan met verschillende kleuren iedere gewenste sfeer gecreëerd worden alsook de corporate identity kleuren van een zakelijke klant wat een extra persoonlijk tintje aan een bijeenkomst of event geeft.

De Grote Foyer is een lichte, ruimtelijke en open centrale plek waarin veel mogelijk is. Zo kan een pop-up restaurant worden gecreëerd en hebben we zelfs een heuse schaatsbaan aangelegd voor winterse pret. De intieme Kameleon,  leent zich goed voor kleinschaliger voorstellingen en bijeenkomsten. Voor ZZP-ers en andere flexwerkers is een speciale ruimte gecreëerd in de Verdilounge, waar gratis gebruik gemaakt kan worden van een werkplek met goede wifi en gratis koffie en thee.  Deze speels vormgegeven ruimte is uitnodigend en biedt je de mogelijkheid te netwerken en gelijkgestemden te ontmoeten. 

Restaurant Smaaktheater 13 is zojuist opnieuw gestyled en is een sfeervolle gelegenheid voor een hapje en een drankje voorafgaande een voorstelling of event. Niet alleen dan is het mogelijk te dineren, je kunt er ook terecht voor een culinaire avond als je geen voorstelling bezoekt. In de zomer is het goed toeven op het aangrenzende buitenterras.

Kunst

Kunst en cultuur is core business en onlosmakelijk verbonden met het Parktheater. Doorheen het gebouw vind je op verschillende plekken kunstzinnige objecten en uitingen van onder andere Herman Kuijer, Xander Sproncken, Cor Litjens en Jan Klatter. Sinds de opening in 1964 hangen de Glasmozaïeken van Jef Diederen te pronken aan de trappen. Creativiteit en kunst werkt inspirerend, zet aan tot nadenken en nodigt uit tot interactie en discussie.

Geen dag is hetzelfde en geen event is hetzelfde. Parktheater is onderscheidend, durft anders te zijn, verlegt grenzen en treedt buiten gebaande paden. In het volste vertrouwen steken ze moedig de nek uit en maken het onmogelijke  toch mogelijk. ‘Vanuit onze kernwaarden leggen we de verbindingen om voor onze opdrachtgevers de meest memorabele evenementen, congressen, bijeenkomsten en presentaties te realiseren. ‘De tekst verdeeld over zes banieren die aan grote vlaggenmasten naast het Parktheater in de wind wapperen zegt eigenlijk alles: ‘Wij zijn niet perfect totdat je verliefd op ons raakt’.

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!