Back Back Nieuws

Paleis Soestdijk opnieuw decor voor succesvolle opera

14 februari 2012
De Utrechtse Spelen brengt dit voorjaar de opera Orfeo ed Euridice van Christoph Willibald von Gluck opnieuw naar Paleis Soestdijk. In de zomer van 2011 werd deze magische muziektheaterproductie door een groot publiek zeer enthousiast ontvangen. Alle kaarten waren kort na de première uitverkocht. De succesvolle openlucht opera is vanaf vrijdag 25 mei weer te zien in en op de vijver van Paleis Soestdijk.

Arrangementen
Exclusief voor de zakelijke markt biedt BOOKX arrangementen aan, vanaf 10 personen, rondom deze bijzondere opera. Een sfeervolle borrel, uitgebreid diner of exclusief programma in het Koninklijk Paleis Soestdijk behoren tot de vele mogelijkheden.

Het verhaal
In dit verhaal speelt de betoverende werking van muziek en poëzie een hoofdrol. Zanger Orfeo, die met zijn prachtige stem en snarenspel zelfs stenen tot ontroering weet te wekken, treurt om zijn gestorven geliefde Euridice. Liefdesgod Amore besluit dat de zanger haar uit de onderwereld mag terughalen. Amore stelt echter één voorwaarde: Orfeo mag Euridice niet aankijken tot ze in de bovenwereld zijn teruggekeerd.


Hartverwarmende reacties

In het hart van de provincie Utrecht vond regisseur Jos Thie de perfecte locatie voor Orfeo ed Euridice: de vijver en het omliggende park van Paleis Soestdijk. Tweeënveertigduizend toeschouwers lieten zich vorige zomer al beroeren. De reacties waren hartverwarmend en overweldigend:

Ø “Vorstelijk locatietheater, uniek in zijn soort” (NRC Handelsblad, *****)
Ø “Een voorstelling die zowel sprookjesachtig is als indrukwekkend” (de Volkskrant, *****)
Ø “Fraai, zuiver en ontroerend” (Parool, ****)
Ø “Hoogstaand theater voor breed publiek” (AD ****)

Zomerseizoen
Op veler verzoek heeft De Utrechtse Spelen besloten Orfeo ed Euridice nog één zomerseizoen uit te voeren. Vanaf 25 mei is de opera te zien op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. 


Onvergetelijk
De natuurlijke omgeving, de bijzondere locatie en het indrukwekkende decor, maken dit unieke spektakel bij zonsondergang tot een onvergetelijke gebeurtenis.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!