Paasweekend 2021 saai? 6x corona-proof activiteiten Paasweekend 2021 saai? 6x corona-proof activiteiten
Back Back Nieuws

Paasweekend 2021 saai? 6x corona-proof activiteiten

17 maart 2021

Op zondag 4 april en maandag 5 april 2021 is het weer paasweekend! Hoewel we normaal gesproken met het hele gezin er natuurlijk heerlijk op uitgaan, zal het paasweekend van 2021 helaas toch anders ingericht moeten worden. Gelukkig hebben wij genoeg corona-proof activiteiten om toch een feestelijk en gezellig paasweekend ervan te maken!

1.Bestel een paasbrunch thuis

Zin in een uitgebreide brunch in het paasweekend, zonder zelf de hele dag (weer) in de keuken te staan? Bestel jouw paasbrunch dan gewoon lekker thuis! Niet alleen erg feestelijk en gezellig, maar ook goed om jouw locals in deze zware tijden te supporten. Ontzettend veel verschillende restaurants en lunchrooms in jouw omgeving doen hier aan mee. Wil jij de paasbrunch dit weekend naar een next level tillen? Chef Joost van den Branden, bekend als winnaar van Herman's pop-up restaurant & Alba Private Dining, heeft speciaal voor deze paasdagen een luxe brunch box samengesteld. Deze paasbrunch zit vol met onder andere luxe lekkernijen zoals verse jus, prosecco, gepocheerde eieren, brioche brood, jamón ibérico en truffel eiersalde.

2. DIY brunchtafel in paasthema

Maar je kunt natuurlijk ook zelf een heerlijke brunch in elkaar flansen, aangezien je waarschijnlijk genoeg tijd hiervoor hebt dit jaar. Op de Eerste Paasdag kun je (met het hele gezin) aan de slag met het maken van zelfgemaakte tafeldecoratie voor jouw feestelijke paastafel. Speur van te voren Pinterest af en je komt de meest creatieve DIY-projectjes tegen zoals een eieren-boeket, paaseieren met marmer effect of een paashaas van servetten.

 

P.S. Perfecte hulp voor het ontwerpen van een paasboeket vind je in de huidige Aldi folder: er zijn gekleurde eieren te koop, 6 voorraden voor slechts 1,29 €. Check de 8e pagina.

3. Online paascultuur

Normaals gesproken zijn er in het Paasweekend een heleboel concerten, theatervoorstellingen en festivals te bezoeken. Muziek en toneel geven plezier, geven een gevoel van hoop en een gevoel van samen zijn. Hoewel er dit jaar geen publiek aanwezig is, zijn er gelukkig toch verschillende concerten, theaters en festivals te zien via livestreams. Zowel Nederlandse als internationale artiesten streamen deze twee dagen hun voorstellingen (gratis of betaald) online. Kijk bijvoorbeeld naar het Safe Distance Ballet via Operaballet.nl, stream een familievoorstelling via Podiumkids Thuis of bekijk het geplande Paasconcert door het Hammertime Duo als livestream via het Geelvinck Muziek Musea

4. Organiseer een virtuele paasquiz

Organisatoren in de familie? Organiseer een echte paas-quiz met verschillende vragen en multipechoice-antwoorden. Laat alle spelers met een link deelnemen aan een virtuele ruimte waar ze kunnen 'lopen' en in circles/bubbles met elkaar

kunnen praten. Door met je muis te verplaatsen kan je 'naar mensen lopen' en daar een gesprek voeren over de vragen die gesteld worden en laat mensen de juiste antwoorden verzamelen. Extra moeilijk maken? Gooi een mol in het spel die de verkeerde antwoorden in de circles verspreid. Succes gegarandeerd!

5. Online paaseieren zoeken

Inmiddels wel een beetje uitgekeken op thuis? Laat staan paaseieren zoeken thuis? In de (virtuele) Eregalerij van het Rijksmuseum liggen tien kunstige paaseieren verstopt. Kun jij ze vinden? Vul de plekken in op de plattegrond, stuur het resultaat op naar het Rijksmuseum en wie weet ben jij wel de gelukkige

winnaar. Naast een digitale speurtocht kun je ook de kunstenaar in jezelf naar boven halen. Je kunt namelijk zelf een kunstwerk maken door het paasontbijt vast te leggen door middel van een stilleven tekening.

6. Theatrale & culinaire fietstocht

In het paasweekend van 2021 organiseert Karavaan, buitengewoon theater op locatie, een theatrale fietstocht door het Noord-Hollandse polderland. Onder de naam ‘Naar Buiten’ beleef je een corona-proof fietstocht, inclusief culinaire en theatrale verrassingen onderweg. Fiets alleen of met z’n tweetjes door het polderlandschap, ontdek verschillende molens en tref bijzondere plekken aan. Onderweg ontmoeten jullie een échte thee-sommelier, eten jullie een gebakje en een hartig hapje en is een wijntje op een wijngaard onderdeel van je ticket.

Interesse? Je kunt nu nog voor €27,95 per persoon een ticket (of voor 25,00 per persoon een duo-ticket) via Karavaan.nl bestellen. Dit ticket geeft je toegang tot een prachtige route van 27,5 kilometer, hapjes en drankjes van verschillende horeca-gelegenheden en toename tot een spel.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!