Back Back Nieuws

Oxboard Experience: Segway zonder stuur

11 augustus 2015
Evenementenbureau SPEV / Noordwijk-Events introduceert vanaf 1 september een nieuwe innovatieve activiteit...De Oxboard Experience. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe ervaring kun je de Oxboard Experience Noordwijk uitproberen. Ervaar de fun van rijden met een Oxboard (de Segway tegenhanger uit Nederland) op de boulevard van Noordwijk en het mooie duingebied. Denk aan een volledig bedrijfsuitje of een vergaderbreak. Ook is het  te combineren met andere strandactiviteiten.

Het principe
Qua principe doet het Oxboard sterk denken aan de Segway, maar dan zonder stuur. Twee wielen met een plank ertussen, dat is de simpele beschrijving van het Oxboard (segway zonder stuur). Onderhuids zorgen vier gyroscopen dat je in balans blijft. Rijden en sturen doe je door je net als bij een Segway door je lichaamsgewicht naar voor of naar achteren te verplaatsen. Het Oxboard kan voor- en achteruit rijden, bochten maken en 360 graden om zijn as draaien.

Training
Voordat we een tochtje kunnen maken met het Oxboard krijgen de deelnemers een training. Hoe stap je op en af? Hoe maak je een bochtje, etc. Deze training zorgt ervoor dat je op een veilige manier om kunt gaan met deze Personal Transporter. Hoe lastig het in eerste instantie ook mag lijken, na een half uurtje voel je je helemaal thuis met dit volledig elektrische apparaat.

SPEV heeft de beschikking over 10 Oxboards. Bij grotere groepen wordt gerouleerd of wordt er een combinatie gemaakt met overige (strand)activiteiten, zoals: powerkiten (vliegeren), beachvolleybal, beachgolf, disc golf, brandingraften, brandingkanoën, suppen, golfsurfen, etc.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!