Back Back Nieuws

The Oval Office komt met spin-off gespecialiseerd in de organisatie van congressen

03 juni 2016
Live communication bureau The Oval Office lanceert onder de naam The House of Congress een PCO (Professional Congress Organiser). De nieuwe zelfstandige spin-off zal zich onder de leiding van Tuya Beyers toespitsen op de organisatie van congressen en conferenties.

The House of Congress zal als full-service congresorganisator alle diensten aanbieden die nodig zijn om eendaagse of meerdaagse congressen op te zetten: van locatieselectie, financieel beheer, eventmanagement tot de marketing, promotie, publicaties en de volledige logistiek. The House of Congress zal op het vlak van event marketing, communicatie, content marketing en PR nauw samenwerken met de live communication expertises van The Oval Office.

Totaalbelevingen
Met de oprichting van The House of Congress wil The Oval Office zich sterker positioneren op de groeiende markt van congressen en conferenties in België. De aanwezigheid van talrijke internationale instellingen, beroepsverenigingen en professionele associaties en de marketinginspanningen die steden als Brussel, Antwerpen, Liège, Mons, Gent, Leuven en Mechelen leveren om zich als congresstad te profileren, leiden tot een significante toename van het aantal zakelijke bijeenkomsten.
Maar ook de invulling van de congressen zelf evolueert. Van platformen waar gefocust wordt op het overbrengen van feitelijke inhoud groeit de behoefte aan congressen waar de inhoud niet enkel gedeeld, maar ook samen ‘beleefd’ wordt.

‘Congressen zijn tegenwoordig uitgegroeid tot totaalbelevingen. Deelnemers zijn naast inspirerende content en netwerkopportuniteiten ook op zoek naar een live ervaring die hun zintuigen prikkelen en die ze willen delen met hun peers’, zegt Tuya Beyers. ‘Met The House of Congress willen we een congresbeleving op maat van de bezoeker creëren.’ Dankzij de combinatie van een sterke creatieve en inhoudelijke live communicatie en een naadloze logistieke organisatie hoopt The House of Congress snel door te groeien tot een belangrijke speler op de Belgische MICE-markt.

Tuya Beyers
The House of Congress wordt geleid door Tuya Beyers die voordien 13 jaar actief was bij The Oval Office waar ze een team leidde van event managers. Ze was er verantwoordelijk voor de organisatie van een aantal congressen waaronder het Eurobest Festival, het congres van Open VLD, van ABVV Metaal, van hetFonds voor Wetenschappelijk Onderzoek, de 3-daagse conferentie van het European Enterprise Network, de launchconferentie van C-Power en talrijke conferenties voor DEME.

Foto: Tuya Beyers

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!