Optimale bescherming van een elektrische installatieOptimale bescherming van een elektrische installatie
Back Back Nieuws

Optimale bescherming van een elektrische installatie

08 december 2022

Het is natuurlijk van cruciaal belang dat een elektrische installatie het hele jaar door maximaal is beveiligd tegen schade die ontstaat door bijvoorbeeld kortsluiting of oververhitting. Op het moment dat je een groepenkast in orde gaat maken, is het kopen van een installatieautomaat een cruciaal onderdeel. Dit model wordt onder vakmannen ook wel een zekeringautomaat of een miniature circuit breaker genoemd. Omdat dit zo’n cruciaal onderdeel is van de installatie, zijn er vandaag de dag dus verschillende uitvoeringen waar je uit kunt kiezen. De modellen worden geleverd door tal van gerenommeerde fabrikanten en voldoen daardoor enkel aan de hoogste standaarden. Lees verder in dit artikel en kom net even wat meer te weten over de beste modellen van dit moment.

Het belang van het installeren van een installatieautomaat

Installatieautomaten kunnen, in tegenstelling tot smeltpatronen, na opheffing van een storing meteen weer in worden geschakeld. Ook hoeft het model niet te worden vervangen en er ontstaat geen risico dat er een verkeerd smeltpatroon wordt herplaatst. Daarnaast zijn de automaten erg makkelijk  in verdelers in te bouwen dankzij een DIN modulaire uitvoering. Heb je te maken met weinig werkruimte? Maak je hier geen zorgen over. De automaat neemt namelijk, in vergelijking met een smeltpatroon, minder ruimte in beslag. Redenen genoeg dus om je wat verder te gaan verdiepen in de modellen die er zoal zijn voor jouw project.

Kies uit een installatieautomaat van verschillende soorten merken

Wist je dat er vandaag de dag een erg ruim assortiment is als het op installatieautomaten aankomt? Je hebt namelijk de keuze uit modellen van diverse bekende A-merken. kies bijvoorbeeld voor een installatieautomaat van het merk:

  • ABB

  • Eaton

  • Siemens

  • Schneider

  • Merlin Gerin

  • Allan Bradley

  • Rockwell

  • Hager

  • Legrand

Laat je altijd erg uitgebreid adviseren door een specialist

Of het nu gaat om het laten installeren van een installatieautomaat of bijvoorbeeld een schakelkast, een specialist staat altijd erg graag voor je klaar. Er is altijd een passend product te vinden voor jouw toepassing. Indien nodig voert een specialist jouw klus gedeeltelijk of volledig uit en je kunt altijd vertrouwen op een uitgebreid advies op maat. Op deze manier kan de kus ook binnen no-time uit worden gevoerd en ervaar je daar minimale hinder aan. Neem je binnenkort ook een keer contact op met een specialist uit de branche? Je kunt altijd zeker zijn van een snelle service en een passende oplossing voor jouw project.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!