Back Back Nieuws

Op het dak uit je dak tijdens Rotterdamse Dakendagen

07 juni 2016
Tijdens de Rotterdamse Dakendagen draait het niet alléén om architectuur en kansen voor de bovenstad. Het is bovenal een leuk festival vol verrassende optredens. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het weekend van 10, 11 en 12 juni vol kunst, poëzie, spoken word, dans en muziek. Op verschillende daken vinden concerten, dansvoorstellingen, exposities, voordrachten en workshops plaats.

Naast genieten van mooi uitzicht en lekker eten en drinken valt er veel cultureels te beleven op de daken. Zo zijn er op de Kruispleinflat spoken word voordrachten van SpraakuhlooS&Flow en WoordenWordenZinnen. Op De Heuvel is er een muziekprogramma met meer dan vijf artiesten van Music Matters. Studenten van het Codarts zullen hun kunsten vertonen op de daken van De Bijenkorf, Entrepothaven en Codarts. Op het dak van NH Atlanta verrijkt een harpiste je kopje koffie en op het World Trade Center is er tapdans van Janne Eraker. Ondertussen treed onder de noemer ‘Dichter op het Dak’, de Chileense zangeres Jacqueline Castro Ravelo op met liederen en gedichten uit heel midden- en Zuid-Amerika op, op de DakAkker en is er live muziek uit ‘vervlogen tijden’ op het Erasmushuis. Het dak van de Kunsthal staat in het teken van – hoe kan het ook anders – kunst met de tentoonstelling All You Can Art!

Concert met de skyline als backdrop
Ook aan de zuidkant van de Maas is er volop cultuur; in de elevatoren van de Maassilo zijn er vanaf 13:00 uur elk uur bijzondere muziekoptredens en voordrachten, verzorgd door RAAF. Op het dak van Las Palmas is op vrijdagavond een concert in samenwerking met PopUp010 en op zaterdagavond speelt het Sinfonia Rotterdam met voorafgaand een diner door Herman den Blijker. Beide vinden plaats tijdens zonsondergang met de skyline op de achtergrond, als dat niet voor een onvergetelijk plaatje zorgt.

De Laurenskerk in de hoofdrol
Rondom de Laurenskerk zijn veel diverse activiteiten georganiseerd. Op vrijdagavond vindt het reeds uitverkochte DANSVOER op je Dak: K.E.R.K. plaats, waar de DJ’s bovenop de toren van de Laurenskerk staan, terwijl de menigte danst op de omliggende daken. Op de beide middagen om 16.00 uur is er de Beiaardier jukebox die al jouw verzoeknummertjes, verstuurd vanaf De Heuvel, speelt. Op zaterdagavond is de bijzondere eenmalige voorstelling ‘Bronzen adem’. De Amerikaanse kunstenaar Julie Zhu neemt alle driehondereenenzestig treden mee naar boven. Je hoort de stem van de kunstenaar in je oor terwijl ze je naar boven gidst. Een verhaal over liefde, herinnering, verdriet, de Laurenstoren, Rotterdam en klokkenbrons dat al eeuwen in de toren haar stem laat horen. Een betoverende en muzikale torenbeklimming met sprankelende muziek, een prachtig uitzicht, een persoonlijke tocht en een uniek verhaal, georganiseerd door Stichting Stadsmuziek.

Foto: tapdans van Janne Eraker op het World Trade Center
Fotograaf: Frank Hanswijk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!