Oogstfeest en culinaire markt Leidsche Rijn breidt uitOogstfeest en culinaire markt Leidsche Rijn breidt uit
Back Back Nieuws

Oogstfeest en culinaire markt Leidsche Rijn breidt uit

13 september 2023

Op zondag 24 september viert Leidsche Rijn van 11.00 tot 17.00 uur een groot Oogstfeest op Stadsboerderij Steede Hoge Woerd. Bezoekers kunnen aan lange tafels aanschuiven en kennismaken met lokale voedselproducenten. Op het evenement kun je genieten van streekproducten en delicatessen variërend van fruit, kazen, worsten en vers bereide maaltijden tot lokale drankjes en biertjes. Richard Draaijer van Coöperatie Leidsche Rijn: ‘De rijke geschiedenis van Leidsche Rijn komt hier samen met het hedendaagse ambacht van vele lokale voedselproducenten. Doel is om deze producenten en bewoners bij elkaar te brengen.

Het culinaire feest ‘De Oogst van Utrecht in Leidsche Rijn’ is geïnspireerd op de Franse bourgondische plattelandstraditie waarbij streekproducten op het marktplein worden aangeboden. Bezoekers komen samen aan lange tafels, bijdragend aan het gemeenschapsgevoel. De organisatie werkt dit jaar nauw samen met stichting Utrecht Natuurlijk, die jaarlijks oogstfeesten organiseert. Het evenement was vorig jaar een succes met ongeveer 2000 bezoekers.

Moestuin van Utrecht

Leidsche Rijn is dé stads- en moestuin van Utrecht en bestaat inmiddels 25 jaar met 45% van het stadsoppervlak en 90.000 inwoners. Van oorsprong leverde het gebied een belangrijke bijdrage aan de voedselvoorziening van de stad Utrecht met vele landbouw- en veehoudersbedrijven, tuinderijen en boomgaarden. Ook nu is het nog de ‘moestuin’ van de stad en wordt er veel voedsel verbouwd en verwerkt door kleinere, lokale producenten. Met het Maximápark van 300 hectare heeft het ook een van de grootste stadsparken van Nederland.

Het Oogstfeest in Leidsche Rijn wordt georganiseerd door Coöperatie Leidsche Rijn in samenwerking met Utrecht Natuurlijk, Steede Hoge Woerd, FanWork, Maximus Brouwerij en lokale ondernemers en wordt mede financieel ondersteund door de gemeente Utrecht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!