Oogenlust creëert botanische uitstraling voor de GashouderOogenlust creëert botanische uitstraling voor de Gashouder
Back Back Nieuws

Oogenlust creëert botanische uitstraling voor de Gashouder

23 februari 2018

Eindelijk was het voor muzikaal Nederland dan zover; de uitreiking van de Edison Awards 2018 in de Gashouder te Amsterdam. Treat Amsterdam had samen met Kingcanary de eer om het concept voor de uitreiking te bedenken, die plaatsvond op maandag 12 februari. Oogenlust was gevraagd voor de invulling van het botanische concept. De vele planten in combinatie met de industriële vormgeving van de Gashouder zorgde voor een sterk en verrassend contrast.

Duurzame eyecatchers

Echte eyecatchers in het karakteristieke gebouw van de Westergasfabriek waren de ruim 200 hangplanten. Daarnaast plaatste Oogenlust een groot aantal palmen, boomvarens en bamboeplanten die zorgden voor een speels en fris decor. Met haar origine als bloemist vormt de natuur bij Oogenlust altijd het uitgangspunt bij het creëren van sfeer, zo ook tijdens de uitreiking van de Edison Awards. Een groot deel van de groenaankleding bestond uit planten die vast opgenomen zijn in het verhuurassortiment van Oogenlust en wekelijks door de medewerkers worden verzorgd. Op deze manier kunnen de planten bij meerdere evenementen ingezet worden.

Oogenlust heeft inmiddels als eerste bedrijf in Nederland de VCA-registratie toegekend gekregen. Het is een speciaal certificaat waardoor het belevingslandschap van Domein Oogenlust erkend wordt als gecontroleerd natuurgebied. Daarnaast is Oogenlust een van de tien koplopers die het initiatief 'Natuurlijk kapitaal' van het Ministerie van Economische Zaken een warm hart toedraagt. Oogenlust wordt hierin vergezeld door bedrijven zoals Friesland Campina, Desso en DSM.

Over Oogenlust

Vanuit passie en creativiteit geeft Oogenlust vorm aan evenementen. Met bijzonder bloemwerk, uniek meubilair en sfeervolle verlichting creëert zij een unieke beleving voor elke gelegenheid, zowel nationaal en internationaal, particulier en zakelijk. Marcel van Dijk: 'De bloembinderij met royale winkel vormen de oorsprong van ons bedrijf. We geven vanuit het bloemenambacht invulling aan bijzondere momenten, evenementen en interieurs. Emoties vertalen we in sfeervolle creaties die zintuigen prikkelen.'

Fotocredits > Joni Israeli

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!