Back Back Nieuws

Ontdek het Amsterdam van Rembrandt met Blue Boat Company en Rijksmuseum

12 december 2014
Liefhebbers van kunst en cultuur krijgen vanaf 12 februari tot en met 17 mei 2015 de mogelijkheid om per rondvaart de plekken waar de allergrootste schilder van Nederland woonde en werkte te ontdekken. Gelijktijdig presenteert het Rijksmuseum de Late Rembrandt tentoonstelling, welke voor of na de vaart bezocht kan worden. Een bijzondere manier om de twee topattracties van Amsterdam te combineren met een blik in onze rijke kunstgeschiedenis.

De Rembrandtvaart is een 75 minuten durende rondvaart die je terugbrengt naar de late jaren van Rembrandt van Rijn (1652-1669). In deze periode maakte hij zijn meest onderscheidende, vernieuwende en intieme werk. Het Rijksmuseum verzorgt het audiocommentaar dat tijdens de vaart te horen is via het Personal Audio Systeem of via de Blue Boat app.

Late Rembrandt, de tentoonstelling
Gelijktijdig met de introductie van de Rembrandtvaart is in het Rijksmuseum de speciale Late Rembrandt tentoonstelling te bezoeken. Met deze tentoonstelling biedt het Rijksmuseum voor het eerst een groots overzicht van het late werk van Rembrandt. Meer dan 80 schilderijen, tekeningen en prenten tonen Rembrandt op het hoogtepunt van zijn immense talent. De Rembrandts zijn afkomstig uit vooraanstaande musea en particuliere collecties wereldwijd.

Tickets zijn vanaf heden te koop via blueboat.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!