Back Back Achter de schermen

(ont) Spannend op weg naar de Gouden Giraffe

13 maart 2009

Angelique De Wit is bij High Profile Uitgeverij de drijvende, bezielende en loeihard werkende kracht achter de schermen bij en voor de Gouden Giraffe. Ze is de vrouw die de jaarlijkse GG-uitreiking zo'n mooi, glanzend laagje weet te geven en momenteel druk-druk-druk. Lees even waarmee!

[afbeelding niet meer beschikbaar]  

Vorig jaar om deze tijd was ik aan het nagenieten. Aan het nagenieten van een prachtig mooie avond, een spectaculair mooie uitreiking en veel lachende gezichten. Erg moe was ik, maar ook heel erg tevreden over het succes van die avond. Waar ik het over heb? De Gouden Giraffe uitreiking op 11 maart 2008. Het lijkt zo kort geleden, maar toch is het alweer een jaar terug.

In de hoop dat ik ditzelfde euforische gevoel weer ga krijgen op dinsdag 17 maart aanstaande, zijn de voorbereidingen voor de Gouden Giraffe 2009 in Schouwburg Almere al maanden in volle gang. Nu zijn we de laatste puntjes op de i aan het zetten, met laatste stresspunten als gevolg, ben ik enorm veel mail en telefoontjes aan het wegwerken en ben ik bijna klaar met alle briefings voor alle tientallen medewerkers die de giraffe mogelijk gaan maken op de avond zelf. De laatste productiebijeenkomst heeft al plaatsgevonden en het is nu tijd om alles zo af te ronden dat het evenement dinsdag zal staan als een huis. Het voelt goed om zo veel bezig te zijn met datgene wat ik zo leuk vind: het organiseren van evenementen en de Gouden Giraffe in het bijzonder.

Dit jaar werken we met veel andere partijen dan vorig jaar. Naast LiveLAB, die vorig jaar onze uitreiking tot een hoogtepunt in de geschiedenis van de Gouden Giraffe bracht, die dit jaar wederom het concept ontwikkeld heeft en de producent is van de uitreiking, wordt samen gewerkt met een groot aantal leveranciers die dit jaar wederom het hele magazijn zullen moeten leeghalen om deze uitreiking tot uitwerking te brengen.
Om niet te veel prijs te geven van wat alle leveranciers uit de kast gaan halen en daarmee het concept te verklappen, zal ik niet in details treden, maar de leveranciers XL Video, Ampco, Flashlight, Showtex en Prolyte zullen het podiumprogramma op een uitstekende wijze met prachtig materiaal ondersteunen. De foyers zullen worden ingericht en gedecoreerd door BloemBloem. Schouwburg Almere krijgt deze avond de kans om zich bij de evenementenbranche te profileren als evenementenlocatie en om ons te laten zien dat het heel goed tegen een stootje (lees: sprinklerinstallatie) kan.

De komende dagen zullen voor mij in het teken staan van werken, werken en nog eens werken. Spanning om wat komen gaat, gezonde zenuwen of alles goed zal verlopen en alvast blijdschap omdat ik stiekem ook wel weet dat het mooi gaat worden. De hakjes worden dit weekend ingelopen, de jurk klaargelegd, we pakken tussen alle bezigheden door nog even een zonnebankje en op maandag 16 maart ben ik er klaar voor: de opbouw van de Gouden Giraffe 2009 met de uitreiking op dinsdag 17 maart a.s. om 20.00 uur als hoogtepunt en als kroon op al het verrichte werk.

Ik heb er zin in, jullie ook?

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!