Online game events zonder frustraties? Zorg voor een goede internetverbinding!Online game events zonder frustraties? Zorg voor een goede internetverbinding!
Back Back Nieuws

Online game events zonder frustraties? Zorg voor een goede internetverbinding!

18 augustus 2020

De evenementensector heeft zwaar te leiden onder de coronacrisis. Met veel mensen tezamen komen voor een event is opeens ingewikkeld tot zelfs onmogelijk geworden. Daarmee dreigt 2020 een saai jaar te worden. Ook events op het gebied van gaming kunnen veelal geen doorgang vinden op locatie, wat natuurlijk een bittere pil is voor gamers die daarnaar hebben uitgekeken. Maar in tegenstelling tot je gemiddelde huishoudbeurs, biedt het internet wel een uitkomst voor gamers om toch het een en ander mogelijk te maken. Online gaming, streamen van wedstrijden en online beurzen kunnen in ieder geval voor gamers de pijn wat verzachten dit jaar. Zo is er het Summer Game Fest, een online game-festival dat vier maanden duurt om de afgelastingen van grote gamebeurzen als de E3 en Gamescom te verzachten. Maar daarvoor is een snelle en stabiele internetverbinding thuis wel van belang.

Het juiste internetabonnement

Of het nu online gamen is of het streamen van een evenement, zonder een goede internetverbinding ben je nergens. Wat is er immers dodelijker voor de game- of kijkervaring dan dat je beeld blijft hangen of schokt? Daarom is het om frustraties te voorkomen zaak om als gaming fanaat voor een goede, stabiele internetverbinding te zorgen. Dat doe je ten eerste door het juiste abonnement af te sluiten. DSL-internet biedt doorgaans de minste garantie op een stabiele en snelle internetverbinding. Glasvezel is het summum, met een gelijke download- en uploadsnelheid en een supersnelle en stabiele internetverbinding. Dit is echter nog niet voor iedereen mogelijk, en kan mogelijk duurder zijn dan gewenst. Daarom is kabelinternet een goede gulden middenweg voor een stabiele en relatief snelle internetverbinding. Een abonnement op kabelinternet sluit je altijd af in combinatie met een tv-abonnement. Je kunt online abonnementen voor tv en internet vergelijken om de juiste voor jou te vinden.

Liever via kabel dan draadloos

Met het juiste internetabonnement voor snel internet heb je – naast natuurlijk een geschikte computer! – een belangrijke stap genomen naar een online game event zonder frustraties. Maar er zijn ook verschillende factoren in huis die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van je internetverbinding. Daarom nemen we een aantal zaken door die je kunt nalopen of regelen om voor zo goed mogelijk internet te zorgen. Dat begint met de manier waarop je apparaat aangesloten is op de internetverbinding. Wifi is natuurlijk handig en flexibel, maar in de regel is internet via een draad stabieler. Heb je dus de mogelijkheid om je apparaat met een kabel aan te sluiten op het modem, kies hier dan voor. Wil je geen lange kabel trekken door het huis, schaf dan powerline adapters aan. Plug er één in vlak bij je modem en verbind deze met een kabel. Plug de andere adapter in vlak bij je apparaat en verbind deze tweede adapter met het apparaat waarop je internet wilt hebben. Je hebt dan een ‘bedrade’ internetverbinding via het stroomnetwerk!

Router op de juiste plek

Moet je toch gebruik maken van draadloos internet? Dan is het ten eerste zaak om te zorgen dat je router op een gunstige locatie staat ten opzichte van het apparaat waarop je de internetverbinding nodig hebt. Hoe meer muren en afstand ertussen zitten, hoe slechter het signaal wordt. Daarom is het belangrijk om niet zomaar je router weg te stoppen in de meterkast of onder je tv-meubel als dit geen centrale locaties in je woning zijn, maar de beste plek te zoeken om alle plekken waar je wifi nodig hebt zo goed mogelijk te bedienen.

Wifi-repeaters

Sommigen gebruiken zogenaamde wifi-repeaters om hun draadloos internetsignaal te ‘verlengen’ tot in de uithoeken van hun woning. Dat klinkt aantrekkelijk, maar in de praktijk valt het tegen als oplossing voor je internetprobleem. Wifi-repeaters vangen immers al een verzwakt signaal op. Daarnaast zijn ze niet in staat om tegelijkertijd signaal op te vangen en door te geven, waardoor maar de helft van het al verzwakte signaal doorgegeven wordt. Je hebt dan dus wel op meer plekken in huis draadloos internet, maar de kwaliteit ervan zal erg matig zijn en onvoldoende voor online gaming.

Access points

Kun je wel voor een stuk een internetkabel doortrekken, maar niet tot in alle uithoeken van je huis? Overweeg dan het installeren van een of meerdere access points. Hiermee kun je je internetverbinding op volle sterkte vanaf een ander punt dan je router doorzetten naar een draadloos signaal. Zo heb je ook elders in je huis wifi van hoge kwaliteit, zodat je volop online kunt gamen of streamen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!