Back Back Nieuws

Onderzoek MPI: daling deelnemers en locatiekeuze bewuster

08 juni 2009
De meest recente versie van de Meeting Professionals International (MPI) Business Barometer (april 2009) geeft aan dat een stijgend deel van de ondervraagden de toekomst gunstig ziet. Twee op drie deelnemers verwachten echter nog altijd slechtere resultaten dan het jaar ervoor.

Deelnemersaantallen dalen
De branche merkt volgens het onderzoek een opvallende daling van het aantal deelnemers. Waar vroeger nog meerdere personen uit één organisatie konden deelnemen, blijken nu maar 1 tot 2 deelnemers te mogen komen.

Nieuwe trends
De economische omstandigheden verleggen ook in de meetingindustrie de focus. Hierbij voeren krappere budget, restricties in reisbeleid, besluitloosheid en ROI de boventoon. Er wordt wel steeds strategischer naar bijeenkomsten gekeken en wordt de locatiekeuze bewuster gemaakt (vaker dichtbij), wordt gebruik gemaakt van technologie en ligt er steeds meer nadruk op efficiency en resultaat.


Meeting Professionals International (MPI) peilt periodiek naar de nieuwste trends in de meetingindustrie. De MPI Business Barometer zet de geboekte resultaten af tegen de verwachte ontwikkelingen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!