Back Back Nieuws

Officiële doop van de MTS Vorstenbosch

19 mei 2011
Het Hulstkamp Gebouw heeft afgelopen week een wel zeer bijzonder evenement ontvangen. De officiële doop van de ‘MTS Vorstenbosch’. Het is het grootste binnenvaarttankschip ter wereld en is bestemd voor het opvangen van de grote oliestromen tussen Antwerpen en Rotterdam.

 

Speciale gebeurtenis

‘De Maaskade in Rotterdam was bij uitstek de locatie om deze speciale gebeurtenis te organiseren’, aldus Niels Groenewold. ‘Immers waar heb je anders een ruimte om een tanker van 147 x 22,80 x 6,36 meter aan te meren?’

 

Doopchampagne

Natuurlijk is de doop met een fles champagne gedaan. Deze eer was aan de doopvrouw, mevrouw A.J. Groenewold – Van Klaveren. Na deze symbolische handeling was een spectaculaire acrobatisch act aan de giek van het schip. De kurk van de doopchampagne is bewaard (als teken van een behouden vaart) en prijkt in de stuurhut van de ‘MTS Vorstenbosch’.

 

Biologische invloeden

Na het programma op de kade waren alle genodigden in het Hulstkamp Gebouw ontvangen voor het vervolg van het officiële programma en een walking dinner met veel regionale en biologische invloeden. Maison van den Boer was verantwoordelijk voor de catering.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!