Back Back Achter de schermen

Nu we er toch zijn: Suitehotel Pincoffs

16 november 2009

Als de redactie voor het IDEA-gala een nacht in Rotterdam moet blijven overnachten en we de mogelijkheden op een rij zetten, zijn we snel klaar. Marieke, Barbara en ik roepen in koor: 'wij willen Pincoffs!'

We kennen het hotel van de televisiebeelden – Hotel aan de Maas -, de eigenaren zijn twee ex-journalisten, hun website ziet er zo aanlokkelijk uit. De buzz zoemt al een tijdje rond, excuses genoeg, daar moeten we hoognodig heen. Slapen in Pincoffs, wat een feest!

Oud AD journalisten Karen Hamerlynck en Edwin van der Meijde zetten in 2002 voor het eerst voet in het oude Douanegebouw aan de Stieltjesstraat. Het echtpaar droomde al jaren van een carrière overstap: het runnen van een klein luxehotel in een historisch pand, maar dan wel aan het water. Het duurde nog zes jaar voor de deuren van hun Suitehotel Pincoffs officieel werden geopend, deadline maart 2008. Inmiddels weten binnen- en heel veel buitenlandse gasten dit bijzondere hotel te vinden, mede dankzij de vele publicaties in glossy's en gidsen. Het hotel is dan ook een plaatje.

Gevestigd in een rijksmonument uit 1879, met een uitzicht op de havens, de rivier en de beroemde Rotterdamse bruggen, is de sfeer en de lichtinval er, – wat een hoge ramen!-  wat je noemt verbluffend. Een aangename mix van antieke spullen met design, iedere kamer is weer anders ingericht. En overal is een styling knipoog te vinden. De hand van een aangetrokken styliste, in dit geval Miriam van der Rijst, is duidelijk merkbaar. Prachtige zwart-wit foto's aan de wanden, kunst, antieke objecten…smullen maar!

Persoonlijke aandacht en veel comfort staan hier hoog in het vaandel en dat voel je al bij binnenkomst. Bulgari verwenspullen in de riante badkamer, een LG  flatscreen daar aan de wand maar en toe maar, een nog groter formaat in de slaapruimte van de suite, een goedgevuld koelkastje op de kamer met hun eigen merk roze bubbels, een Illy apparaat voor verse koffie en kijk nu eens wat attent: op het voeteneinde van de geweldige Auping (die zijn speciaal gemaakt voor het hotel) een kaartje met het weerbericht voor morgen. Het gaat morgen regenen in Rotterdam, boeien…Dat soort kleine attente zaken maken mij alleen maar blij.

Grappig, Pincoff was een beroemde Rotterdamse zakenman (en immigrant, toen al!) die goed inburgerde en de Rotterdamse haven ooit stevig op de kaart heeft gezet, inclusief dit imposante Douanegebouw, maar ook een fraudeur die uiteindelijk moest vluchten naar Amerika. En daar failliet ging… Alle kamers in het hotel, 17 stuks, zijn vernoemd naar belangrijke en beroemde personen die hij heeft gekend. Wij slapen in  de Prins Hendrik suite. Dat was ook een frappant figuur in historisch perspectief.

Urban hei-sessies

Als ik de volgende morgen na een zeer uitgebreid ontbijt een kop koffie met Edwin drink terwijl zijn echtgenote Karin in en uit loopt en ik hem complimenteer met zoveel intuitief gastheerschap en smaak en hem vraag hoe de zakelijke markt gebruik maakt van Pincoffs, vertelt hij mij : "De ruimte waar wij nu zitten wordt vaak geboekt voor directiebijeenkomsten, boardmeetings, dat werk.  De burgemeester en wethouders van Rotterdam schuiven regelmatig aan deze vergadertafel. Deze ruimte is 5 meter hoog en dat maakt de sfeer zo bijzonder. We bieden de zakenmarkt onze Stijlkamer,  ruimte voor 12 personen, de Interview Room perfect voor 4 personen; we hebben de Business Suite, daar kunnen 6 personen terecht en De Living, de ruimte waar jij hebt ontbeten. Geschikt voor 20 personen.Het komt ook wel voor dat bedrijven ons hele hotel exclusief afhuren. Wij noemen het altijd gekscherend voor de urban hei-sessies.

Wat heel leuk is, omdat we aan het water gesitueerd zijn, kunnen gasten met een watertaxi uit dineren gaan. Naar Parkheuvel of naar restaurant Ivy. We bieden allerlei culinaire en culturele arrangementen aan. We zijn ook altijd actief rond North Sea Jazz."

 Als ik even later de parkeerkaart inlever, het hotel heeft eigen plaatsen pal voor de deur, slaak ik een diepe zucht. Een hotel om te zoenen!

Deze twee mensen hebben pas goed begrepen hoe hospitality vertaald moet worden. En dan ook nog eens met een druk huishouden, thuis loopt een drieling rond!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!