Nu officieel: Evenementen per 1 juli weer mogelijk!Nu officieel: Evenementen per 1 juli weer mogelijk!
Back Back Nieuws

Nu officieel: Evenementen per 1 juli weer mogelijk!

24 juni 2020

De geplande versoepelingen van de coronamaatregelen per 1 juli - de regels die dinsdagavond al uitlekten - gaan door. Dat heeft premier Rutte tijdens de persconferentie na het coronacrisisberaad bevestigd. De basisregel dat iedereen anderhalve meter afstand houdt, blijft. Zowel binnen als buiten. Dus: Evenementen zijn per 1 juli weer mogelijk, bevestigt premier Rutte.

Goed nieuws voor evenementen

Zolang mensen onderling anderhalve meter afstand kunnen houden, geldt vanaf 1 juli geen maximumaantal bezoekers meer voor bijeenkomsten. Evenementen zijn per 1 juli weer mogelijk, bevestigt premier Rutte. Een harde randvoorwaarde is dat te allen tijde 1,5 meter afstand gehouden moet worden. Ook hygiënische voorschriften moeten op orde zijn. De organisaties zijn daar verantwoordelijk voor, aldus de premier. Voorwaarde is ook dat deelnemers van tevoren wordt gevraagd of ze coronaklachten hebben.

Anderhalvemeterregel als standaard

Over de noodzaak van het houden van 1,5-meter afstand, antwoordt Rutte dat afstandsregelingen niet alleen voor Nederland, maar voor heel de wereld gelden. ‘Als van de afstandsregel afstapt wordt, loop je als bevolking een groot risico. Dan kan het land weer in lockdown en de economie weer op slot, en krijg je mogelijk weer grote hoeveelheden ziektegevallen. Het virus ligt te wachten om een nieuwe aanval te plegen.’

Ov, horeca, stadions en sport

De volgende versoepelingen die premier Rutte noemt, betreffen het openbaar vervoer, de horeca en sportgelegenheden. Stadions mogen ook weer publiek toelaten, mits onderling afstand gehouden kan worden.

Routekaart

Een duidelijk overzicht van alle maatregelen vind je op deze handige routekaart.

 

Bron: NOS

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!