Noordwijk: evenementenwalhalla aan zee Noordwijk: evenementenwalhalla aan zee
Back Back Locaties

Noordwijk: evenementenwalhalla aan zee

19 februari 2020

Wie aan het Nederlandse strand denkt, zit in gedachten al snel met de voeten in het Zandvoortse zand. Op een half uur rijden daarvandaan ligt echter een minstens zo interessante kustplaats: Noordwijk. Deze badplaats is door de aanwezigheid van diverse grote hotels, sfeervolle strandpaviljoens en de brede boulevard misschien wel de beste locatie voor een zakelijk evenement aan zee.

Op de e-chopper

Sinds 23 jaar biedt evenementenbureau SPEV/Noordwijk-Events activiteiten voor de zakelijke markt aan in en om Noordwijk aan Zee. Van teambuilding tot vergaderbreak en alles daartussenin. Anderhalf uur het hoofd leegmaken op het water of met een vlieger in de hand. 

Cruisen door de duinen op een e-chopper of de boulevard af op Italiaanse Vespa. Ook natuurwandelingen en yogasessies onder leiding van een gecertificeerd instructeur zijn mogelijk.

Alle kanten op

‘Noordwijk is heel sterk in de combinatie van zakelijke evenementen zoals congressen en meerdaagse trainingen en recreatieve activiteiten zoals teambuilding, personeelsuitjes en vergaderbreaks’, aldus directeur Marco Mens. Het strand van Noordwijk is goed bereikbaar voor auto’s en ligt op een half uurtje rijden vanaf Schiphol, waardoor het er ook voor internationale zakelijke groepen interessant is. Het dorp heeft flair en de omringende natuur is er uitgestrekt. ‘Feitelijk kun je in Noordwijk alle kanten op; je hebt hier alle ruimte om je met grote groepen te bewegen zonder anderen tot last te zijn.’

Lekker rustig

De ligging van Noordwijk is uiterst gunstig. Voor een bedrijfsuitje op het strand ligt Noordwijk op maximaal een uurtje rijden vanuit het midden van het land en Noord- en Zuid-Holland. Je kunt zo via de duinen de bollenstreek of het bos in, langs Keukenhof en de kleurrijke bollenvelden zien. Voor iedere doelgroep is er een passende plek te vinden. ‘Desgevraagd wijken we uit naar Zandvoort of Bloemendaal aan Zee, of voor nóg meer rust naar Katwijk en de Wassenaarse Slag.’

Investering

‘Vroeger was een bedrijfsuitje een kostenpost; tegenwoordig is het een investering.’ Marco Mens legt uit dat uiteindelijk iedereen het fijn vindt om waardering te krijgen van de baas. ‘Er is toch niets leukers dan een fusie of nieuwe samenwerking te bekronen met een uitje met collega’s?’ SPEV/Noordwijk-Events voelt dit feilloos aan en verzint leuke events waar de deelnemers vaak nog lang over napraten. ‘Perfecte gespreksstof voor later.’

Een met de natuur

De vraag naar evenementen in de buitenlucht en de natuur groeit. Het evenementenbureau biedt in samenwerking met andere lokale ondernemers (waaronder hotels, vergaderlocaties, strandpaviljoens, Staatsbosbeheer) bijvoorbeeld ook strandjutten en natuurwandelingen. ‘De omgeving leent zich hier ongelooflijk goed voor: Noordwijk is – gelukkig – nog niet zo volgebouwd en heeft een uitgestrekt duingebied.’

Goede naam

Ondanks dat het hard werken, heeft Marco geen dag spijt van het ondernemen: ‘Omdat ik veel zelf doe, ervaar ik ook de verdienste van mijn eigen inzet. Ik beschouw het als investering in het bedrijf, en dat betaalt zich terug.’ SPEV/Noordwijk-Events heeft in de afgelopen 23 jaar een goede naam opgebouwd in Noordwijk en omstreken; veel zakelijke klanten willen niet anders meer dan zakendoen met dit evenementenbureau.

Met de tijd meegaan

Natuurlijk moet ook een evenementenbureau met de tijd meegaan. Zo is er sinds enige tijd de Interactieve Outdoor Tablet TeamGame. Dit is een interactief spel wat zich hoofdzakelijk afspeelt op het strand en in de duinen van Noordwijk. ‘Je kunt het een digitale speurtocht noemen.’ Dat bedrijven zelf eigen vragen kunnen aanleveren om in het digitale spel te laten verwerken, maakt het extra interessant voor de zakelijke markt: medewerkers spelen en leren tegelijkertijd iets over het bedrijf.

Marco: ‘Probeer Noordwijk eens uit; het zal je verrassen hoe geschikt de omgeving is voor zakelijke evenementen van zo’n hoog niveau’.

Door > Irene Campfens

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!