Back Back Nieuws

Nieuwste show Cirque du Soleil eerbetoon aan het werk en de stem van de vrouw

02 september 2015
Arjan van Dijk Groep verzorgt culinair en hospitality-arrangementen

Cirque du Soleil komt weer naar Nederland met een gloednieuwe show; Amaluna™. Deze show beleeft op 17 maart in Amsterdam zijn première. Het is het twintigste jaar dat de Arjan van Dijk Groep en Cirque du Soleil de handen ineenslaan. Ook voor Amaluna™ heeft Cirque du Soleil wederom gekozen voor een partnership met de Arjan van Dijk Groep op gebied van catering en kaartverkoop van de VIP-arrangementen en groepsarrangementen. Het is in voorgaande jaren gebleken dat deze arrangementen een zeer gewaardeerd instrument vormen voor onder andere relatiemarketing.

Amaluna™
Amaluna neemt haar publiek mee naar een mysterieus eiland, geregeerd door Godinnen en geleid door de cycli van de maan. Hun koningin, Prospera, leidt de ceremonie voor het volwassen worden van haar dochter door een plechtigheid die vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en evenwicht eert.

Vrouwen
Voor de eerste keer in de geschiedenis van Cirque du Soleil wordt er voor Amaluna gewerkt met een cast van 70% vrouwen en een volledige vrouwelijke band. ‘Amaluna is een eerbetoon aan het werk en de stem van de vrouw’, legt Director of Creation Fernand Rainville uit. ‘De show beschouwt het begrip ‘evenwicht’ vanuit een vrouwelijk perspectief’, voegt hij eraan toe. Regisseur Diane Paulus, winnaar van de 2013 Tony Award (voor de musical ‘Pippin’) en onlangs uitgeroepen tot een van de Honderd Meest Invloedrijke Mensen van 2014 door Time Magazine, zegt: ‘Ik wilde geen show maken rond feminisme, maar een show met vrouwen in de hoofdrol. Iets met een verborgen verhaal waarin vrouwen de heldinnen speelden.’ Paulus baseerde zich voor het concept van de show op een reeks klassieke invloeden, zoals verhalen uit de Griekse en Noorse mythologie, ‘De Toverfluit’ van Mozart en ‘The Tempest’ van Shakespeare.

Hospitality-arrangementen
Wil je samen met je gasten voorafgaand aan de show al helemaal in de sfeer komen? Arjan van Dijk heeft in samenwerking met Cirque du Soleil een aantal hospitality-arrangementen samengesteld. De verschillende arrangementen kun je hier bekijken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!