Back Back Nieuws

Nieuwjaarsborrel brancheverenigingen: ‘ga voor samenwerking’

26 januari 2012

Iedereen was het er afgelopen dinsdagavond over eens: 2012 wordt een spannend en uitdagend jaar. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Genootschap voor Eventmanagers & Preferred Suppliers, Platform Museum Locaties, Freelance Event Professionals en IDEA heerste eensgezindheid.

De boodschap van de avond in Het Scheepvaartmuseum: investeer in relaties en ga voor samenwerking.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Samen gaan we de prachtige horizon tegemoet….
Samen staan we sterk, als opwas tegen alles wat komen gaat. Niet opvarend, maar kabbelend, tegen de negatieve stroming in en deinend op de kracht van elkaar. Hoe toepasselijk dat een recordaantal van meer dan 250 ‘kwaliteitbezoekers’ akte de prescence gaf.

[afbeelding niet meer beschikbaar]Het Scheepvaartmuseum en Grand Catering
“Het succes van de nieuwjaarsreceptie was mede te danken aan Het Scheepvaartmuseum en Grand Catering. Het Scheepvaartmuseum bood een fantastisch kader en Grand Catering verraste de bezoekers met uitermate creatieve én verantwoorde catering van Amsterdamse Helden,” aldus Leon Kruitwagen.

Vernieuwingsslag werpt vruchten af
Kruitwagen had het genoegen om een aftrap te geven aan het jubileumjaar van het Genootschap voor Eventmanagers. Het 10-jarig bestaan zal op passende én inhoudelijke wijze gevierd worden met verschillende bijzondere bijeenkomsten. De in 2010 ingezette vernieuwingsslag heeft vruchten afgeworpen. Het ledenaantal is in deze lastige economische tijd zelfs licht gestegen. Hij benadrukte dat het initiatief om – net als bij de organisatie van deze nieuwjaarsreceptie – meer samen te werken, samen de schouders onder het evenement te zetten én goed naar elkaar te luisteren, navolging verdient in deze lastige tijd.

Nieuwe initiatieven
Susanne te Riet van Het Platform Museum Locaties gaf aan dat de club flink tegen de stroom blijft oproeien. De bezuinigingen in de museale wereld noodzaken tot nieuwe initiatieven. Ook voor haar is samenwerken met opdrachtgevers en toeleveranciers de leidraad voor het komende jaar.

Het vijf jaar geleden opgerichte Platform blijkt een doorslaand succes en heeft evenementen een juiste plaats gegeven in de musea.

Het Platform telt nu bijna 70 toonaangevende musea.

Stevige basis voor FEP
Marcel Schouten, raadslid van Freelance Event Professionals, ziet de toekomst voor de Freelancer positief tegemoet. “FEP heeft in het eerste jaar van haar bestaan een stevige basis gelegd en gaat die nu uitbouwen.”

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Jubileum IDEA en nieuwe voorzitter
IDEA jubileert ook in 2012. Het thema ‘Het beste idee is een IDEA-bureau’ blijft gehandhaafd. Het meldpunt WKR dat IDEA heeft ingesteld, kan door iedereen uit de branche gebruikt worden. Gerben Plasmeijer, voorzitter IDEA, meldde tot slot in zijn speech dat hij dit jaar zal aftreden als voorzitter. De nieuwe voorzitter zal dit voorjaar bekend worden gemaakt.

Bekijk alle foto's, gemaakt door Photonic, via deze website »
 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!