Nieuwe website Locatie Amersfoort gericht op congresorganisatorenNieuwe website Locatie Amersfoort gericht op congresorganisatoren
Back Back Nieuws

Nieuwe website Locatie Amersfoort gericht op congresorganisatoren

21 juni 2017

Om de ambities van Amersfoort op de (inter)nationale congresmarkt kracht bij te zetten, is door Stichting Citymarketing Regio Amersfoort een nieuwe website ontwikkeld op locatieamersfoort.nl. Op de site is alle informatie en inspiratie aanwezig om het voor de congresorganisator zo interessant mogelijk te maken een congres in regio Amersfoort te organiseren.

Vanaf de website zijn verschillende documenten te downloaden, zoals een voorbeeld van een congresbegroting, draaiboek, congresboek en stappenplan. De organisator kan tevens gebruikmaken van verschillende gratis diensten. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie van een site-inspectie, waarbij een bezoek wordt gebracht aan verschillende congreslocaties om de mogelijkheden te ontdekken. Naast kosteloze ondersteuning bij site-inspecties, het maken van bidboeken en meer, is er ook een stimuleringsfonds in het leven geroepen door de Economic Board Utrecht. Dit fonds biedt initiatiefnemers van meerdaagse kennisevenementen een steuntje in de rug via een bijdrage per deelnemer per dag, als het evenement aansluit bij de speerpunten Groen, Gezond en Slim.

Meet the People, Love the City

Met de bouw van de nieuwe website is ook een verdere focus aangebracht in de online strategie van Locatie Amersfoort. Zo wordt er meer de nadruk gelegd op zogeheten 'storytelling', waarin het verhaal achter congreslocaties en faciliterende organisaties wordt verteld. 'Mensen doen immers zaken met mensen. We vinden het belangrijk dat congresorganisatoren meteen een gevoel kunnen krijgen bij de ondernemers die hier gevestigd zijn', aldus campagnemanager Laura Hoekstra. De campagne haakt hierbij aan op de verhalen die verschijnen onder de vlag van 'Meet the People, Love the City'.

Vivi de Regt, persoonlijk aanspreekpunt

Vorig jaar is door de gemeente Amersfoort en diverse marktpartijen een business development team in het leven geroepen. Vivi de Regt, onderdeel van dit team, is het persoonlijke aanspreekpunt voor iedereen die een congres in Amersfoort wil organiseren: 'Regio Amersfoort biedt veel mogelijkheden voor nationale en internationale congressen. Met name vanwege de centrale ligging in Nederland. Ik ben enorm trots om voor deze mooie stad en de regio te werken en congresorganisatoren van dienst te mogen zijn.' Een bezoek brengen aan de nieuwe website kan op locatieamersfoort.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!