Back Back Interview

Nieuwe rubriek Event Personality: Erika Swijnenburg aan het woord…

29 juni 2011

De evenementenbranche blijft een mensenbranche waarin we elkaar inspireren en van elkaar kunnen leren. Met de nieuwe rubriek Event Personality laat High Profile aanbieders en opdrachtgevers uit de branche aan het woord. Erika Swijnenburg, directeur evenementenlocatie Buitenplaats Amerongen, bijt het spits af.

Wie is Erika Swijnenburg?
Ondernemer, getrouwd met Peter-Paul, moeder van Emily en Willem, gedreven en gepassioneerd, doorzetter, perfectionist.

Kort bedrijfsprofiel:
Buitenplaats Amerongen is een toonaangevend landgoed voor zakelijke evenementen in Midden-Nederland. Met een team van 8 vaste medewerkers en 40 ambulanten organiseren wij jaarlijks ruim 250 bijeenkomsten. De komende jaren werken wij aan een sterke profilering en een landelijke naamsbekendheid. Wij staan voor enthousiast en betrokken, verrassend en verfrissend, persoonlijk, professioneel en gastgericht.

Mijn motto:
Bij ons bedrijf moet je over passie en gedrevenheid beschikken om de aandacht en hoge kwaliteit te creëren die wij willen geven aan onze opdrachtgevers en hun gasten. Kortom: passie en gedrevenheid bepalen in grote mate je succes!

Het mooiste evenement dat ik georganiseerd heb: 
‘Het mooiste’ is niet in één evenement te vatten. Er waren zoveel mooie happenings zoals de lancering van het nieuwe parfum van Issey Miyake, het Jubileumfeest van Purdey, het kerstdiner voor de raad van bestuur van een grote bank en vele mooie relatie evenementen voor de bekende corporate bedrijven. 

Hoe ik de crisis heb overleefd:
Doorzettingsvermogen, anticipatie en flexibiliteit.

Waar ik mijn inspiratie vandaan haal?
Anderen, uitspraken, platen/foto’s, boeken, plaatsen, eten, drinken.

Mijn dromen:
Buitenplaats Amerongen nationaal en internationaal op de kaart zetten en een studie oppakken op het gebied van marketing, communicatie en pr.

Ik bewonder uit de evenementenbranche:
George Zapantoulis, keihard maar tegelijkertijd zeer benaderbaar. Ik heb bewondering voor het feit dat hij zich kan focussen op structuren, cijfers en organisatievormen, dat hij openstaat voor nieuwe ideeën en dat hij zo’n groot bedrijf kan runnen.

Mijn gouden tip die ik altijd toepas in mijn vak/tijdens evenementen:
Direct anticiperen op problemen! In januari hadden wij hoog water en liepen de uiterwaarden rondom het landgoed vol. Wij hebben deze situatie nauwlettend met het waterschap gevolgd. Uiteindelijk is toch het souterrain van het Koetshuis en het botenhuis onder water gelopen waardoor wij geen luchtbehandeling en toiletten tot onze beschikking hadden. Wij hadden inmiddels via een verhuurbedrijf luxe toiletunits en uitblaaskasten op stand-by staan. De uitblaaskasten zijn uiteindelijk bij twee evenementen ingezet. Het water in het souterrain was tijdig gezakt.

Deze (publieks)evenementen staan steevast in mijn agenda:
Food Inspiration Day, Event, bijeenkomsten met New Media topics.

Mijn grootste hobby:
Fitness, gezin, eten en drinken.

Favoriete boek, tijdschrift en tv-programma:
De zwarte met het witte hart (Arthur Japin), Linda en Stijlvol wonen, Flikken Maastricht (nu wachten op de film).

Favoriete vakantieland en –stad:
Italië, New York!

Van deze muziek ga ik helemaal los:
Empire state of mind gezongen door Lange Frans en Glennis Grace, zie de link.

De grootste blunder:
Die heb ik natuurlijk niet, zo gestructureerd en perfectionistisch als ik ben.

Hoe ‘social media’ ben ik?
Actief op LinkedIn, Twitter, Facebook, YouTube en Flickr laat ik over aan ons bedrijfsbrede social media team (!) in ontwikkeling. Volg ons via @buitenplaats of #BuitenplaatsAmerongen

Over 5 jaar…:
Geniet Buitenplaats Amerongen landelijke bekendheid en ben ik begonnen met een studie/opleiding.

Wat niemand van mij weet/verwacht:
Dat ik mijn motorrijbewijs heb en hier heel graag weer actief mee wil zijn.

Wat ik nog graag kwijt wil aan de branche:
Wij hebben 16 juni met velen de heropening van de Stallen en het Kasteel gevierd. Met de afronding van deze laatste restauratie hebben wij een immens project gerealiseerd waar de afgelopen jaren met man en macht aan is gewerkt. Vanaf nu kunnen wij bedrijfsfeesten tot 350 personen accommoderen en daar zijn wij heel trots op!

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!