Nieuwe managing director Backbone Noord-AmerikaNieuwe managing director Backbone Noord-Amerika
Back Back Nieuws

Nieuwe managing director Backbone Noord-Amerika

13 juli 2022

Per 1 augustus 2022 neemt Eitan Wynalda de rol van Managing Director Backbone Noord-Amerika over van Rutger Jansen. Wynalda is een eventprofessional met meer dan 20 jaar ervaring in de branche. In zijn carrière heeft hij verschillende projecten geleid en was hij onder andere werkzaam als Head of Production bij Nike. Rutger Jansen blijft partner van Backbone Noord-Amerika.

Backbone International is een wereldwijd productiebedrijf dat creatieve ideeën vertaalt naar werkelijkheid. Met kantoren in Europa, USA, Indonesië en Hong Kong en klanten zoals Electric Zoo, Formule 1, Formule E, ID&T, Insomniac, Red Bull en UEFA is het bedrijf een grote internationale speler op het gebied van het produceren van events en experiences.

Overdragen dagelijkse leiding

In 2013 fuseerde Backbone met Rutger Jansen zijn BPM International, wat resulteerde in Backbone Noord-Amerika. Jansen: ‘Het was moeilijk om tot dit besluit te komen, maar na bijna 10 jaar als Managing Director van Noord-Amerika is het tijd voor mij om verder te gaan. Ik vervul al enige tijd twee functies, maar nu met de komst van Eitan kan ik mij volledig gaan focussen op mijn rol als Senior Vice President Production and Operations bij Insomniac Events. Ik kijk ernaar uit om de dagelijkse leiding aan Eitan over te dragen. Ik zie veel potentieel in hem en geloof dat hij BBNA naar de volgende fase gaat brengen. Ik zal nog steeds op de achtergrond blijven in een meer adviserende en strategische rol en natuurlijk als partner van Backbone Noord-Amerika, maar ik ben niet meer betrokken bij de day-to-day business van het bedrijf.’

Go to partner zijn en blijven

Eitan Wynalda heeft na zijn studie vrijetijdsmanagement, met specialisatie in concept-ontwikkeling, voor topmerken als Nike, Armani, Beats by Dre, Discovery Networks, Oakley, G-Star en Puma gewerkt. Hij heeft een sterke passie voor creativiteit, design, content creatie en productie en heeft de afgelopen twee decennia gewerkt aan diverse grote internationale evenementen, liveshows, brand experiences en productlanceringen. ‘Ik ben meer dan blij om mij bij het uitzonderlijke team van Backbone te voegen en samen onze producties en diensten te blijven verbeteren. Ons doel is om de ‘go-to’ partner in deze branche en daarbuiten te zijn en te blijven. Wij worden gedreven door mooie en complexe uitdagingen en zoeken deze daarom ook graag op’, stelt de nieuwe MD van BBNA.

Volgende stap gezet

‘Verandering is de enige constante factor. Rutger heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Backbone International en daar zijn we hem heel erg dankbaar voor. Gelukkig hoeven we hem niet helemaal te missen. Met de benoeming van Eitan als Managing Director is de volgende grote stap voor Backbone Noord-Amerika gezet. Tot nu toe lag onze focus vooral op de muziek en live-entertainment business en hoewel we in deze branche erg succesvol zijn, streven we ernaar om te verbreden en meer bedrijfs-, merk- en sportevenementen toe te voegen aan ons portfolio. Hier zie ik Eitan een cruciale rol spelen; we kijken allemaal uit naar de mooie dingen die de toekomst brengt’, eindigt Joosen, Managing Director van Backbone International.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!