Nieuwe bezorg-app EET24 voor horecaNieuwe bezorg-app EET24 voor horeca
Back Back Nieuws

Nieuwe bezorg-app EET24 voor horeca

03 december 2020

De nieuwe Nederlandse app EET24.nl voor het bestellen en bezorgen van maaltijden, gaat de concurrentie aan met grote bezorgplatformen als Thuisbezorgd, UberEats en Deliveroo. Door nul procent commissie te rekenen voor restaurants en nul euro bezorgkosten voor consumenten, willen de initiatiefnemers een alternatief bieden dat horecaondernemers in coronatijd echt helpt.

Bezorg-app EET24.nl

Hoewel de app pas over anderhalve week wordt gelanceerd, loopt het nu al storm en hebben zich ruim 2600 restaurants aangemeld. Het aantal aanmeldingen is zo groot dat EET24.nl binnenkort tijdelijk stopt met het aansluiten van restaurants. Volgens de initiatiefnemers is de belangstelling van ondernemers zo groot, omdat het platform geen commissie rekent, maar alleen een vast bedrag per maand. Dat verhoogt hun winstmarge met 60 procent. In de horeca wordt veel geklaagd over hoge commissies die de grote bezorgplatforms rekenen. Die zijn opgelopen van 13 (zelf bezorgen) tot 30 procent (laten bezorgen). Dat gaat ten koste van de marge van horecaondernemers, waardoor ze nauwelijks meer iets verdienen. ,,Dat was voor ons de reden om met EET24.nl te beginnen. Wij willen ook geld verdienen, maar niet over de rug van de horecaondernemer. Dat vinden we niet ethisch”, zegt algemeen directeur Rachid L’Bettioui.

Geen commissie en bezorgkosten

Rachid L’Bettioui, bedacht het concept vorig jaar al, maar pas toen de horeca vanwege de coronapandemie moest sluiten en massaal overstapte op thuisbezorgen en afhalen zag hij de noodzaak ervan in. Volgens L’Bettioui is het helemaal niet nodig om de klant bezorgkosten te laten betalen en ook nog eens commissie in rekening te brengen bij restaurants. EET24.nl berekent een vast bedrag van 99 euro per maand, ongeacht het aantal bestellingen. Elke ondernemer met een internetaansluiting kan via de app op elk apparaat bestellingen ontvangen of verwerken. In tegenstelling tot de grote platforms heeft EET24.nl nog geen eigen bezorgers. Zo’n 70 procent van de horeca heeft bovendien al eigen bezorgers, blijkt uit onderzoek. Zij krijgen via de app te horen wanneer een maaltijd klaar is en waar ze die moeten bezorgen, inclusief routebeschrijving. Consumenten krijgen via de app updates wanneer hun bestelling onderweg is en wanneer het aankomt. Momenteel is het platform bezig alle aangemelde restaurants aan te sluiten door alle menukaarten, foto’s en producten zichtbaar te maken in de app. Die is over anderhalve week te downloaden in de App Store of Google Play.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!