Back Back Nieuws

Nieuwe accountmanager congressen Rotterdam Partners Convention Bureau

14 november 2014
Rotterdam Partners Convention Bureau zet de komende jaren in op verdere groei van het aantal congressen in Rotterdam. Het Convention Bureau is daarom uitgebreid met de komst van een extra accountmanager congressen, Mirjam van de Kamp.

Imago
‘Rotterdam heeft de laatste jaren hard gewerkt aan een stevig imago als internationale congresbestemming en ziet haar populariteit toenemen. De internationale associatiemarkt wordt vanwege haar relatieve ongevoeligheid voor de conjunctuur bovendien wereldwijd gezien als een interessante markt. Om nog meer kansen binnen deze markt te benutten, hebben wij besloten het team uit te breiden,’ stelt Marie-Thérèse Marcusse, manager Convention Bureau & Tourism Board.

Congressen leveren een belangrijke economische bijdrage aan de stedelijke economie. Daarnaast is de komst van congressen belangrijk voor het imago van Rotterdam als hoogwaardige kennisstad. De Maasstad mag zich al zes jaar op rij de tweede congresstad van Nederland noemen. Rotterdam was in 2013 gaststad van 34 internationale associatiecongressen - congressen georganiseerd door de (wetenschappelijke) verenigingsbranche - die gezamenlijk ruim 17 miljoen euro aan bestedingen opbrachten. Op de wereldranglijst van ICCA (International Congress & Convention Association) stond Rotterdam afgelopen jaar op plek 68. De Maasstad steeg daarmee 20 plekken ten opzichte van 2012.

Internationale associatiemarkt
Mirjam van de Kamp zal zich binnen het Convention Bureau richten op de internationale associatiemarkt . Zij heeft jarenlange ervaring in sales en marketing en kent Rotterdam op haar duimpje. Zij beschikt over uitgebreide kennis van de MICE markt en heeft een groot netwerk binnen deze markt. De afgelopen jaren was zij onder meer werkzaam als salesmanager bij On Board On Shore B.V, aan boord van het ss Rotterdam.

Internationale congressen
Rotterdam Partners Convention Bureau is onder andere verantwoordelijk voor het naar Rotterdam halen en begeleiden van internationale congressen. Het Convention Bureau werkt daarvoor nauw samen met het Rotterdamse bedrijfsleven dat zich bezighoudt met de toeristische en zakelijke bezoekersmarkt. Zo wordt in samenwerking met Rotterdamse ondernemers en instellingen, en de gemeente Rotterdam jaarlijks een groot aantal bids uitgebracht. Daarbij wordt vooral ingezet op internationale associatiecongressen binnen belangrijke speerpunten voor Rotterdam: maritiem-offshore, transport-logistiek, medisch, agro food, cleantech en medtech.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!