Nieuwe aanvraagperiode NOW3 bekendgemaaktNieuwe aanvraagperiode NOW3 bekendgemaakt
Back Back Nieuws

Nieuwe aanvraagperiode NOW3 bekendgemaakt

15 december 2020

Het loket voor aanvragen van NOW3 is vanaf vandaag opnieuw geopend. Aanvragen voor tegemoetkomingen, onderdeel van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid, kunnen vanaf dinsdag 15 december 9.00 uur tot en met 27 december ingediend worden.

Opnieuw mogelijkheid tot aanvragen NOW3

UWV- bestuurder Janet Helder: ‘De lockdown zorgt voor een ingrijpend andere situatie voor werkgevers die aanvankelijk dachten geen tegemoetkoming (meer) nodig te hebben. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ons daarom gevraagd het loket weer te openen.’ Dat is de reden dat het UWV ervoor gezorgd heeft dat werkgevers vanaf 15 december weer bij hen terecht kan.

Er zijn nu drie aanvraag periodes geweest voor de NOW-regeling. De derde aanvraagperiode liep oorspronkelijk tot en met zondag 13 december. Deze wordt weer heropend met aankondiging van de premier in de persconferentie afgelopen maandag.

Voorwaarden NOW3

Door de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) kunnen ondernemers een groot deel van hun loonkosten terugkrijgen. Werkgevers komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober tot en met december als er sprake is van 20% omzetverlies over een periode van drie maanden. Per 1 april 2021 geldt dit voor minimaal 30% omzetverlies.

Werkgevers die geen aanvraag hebben ingediend voor de tweede periode NOW kunnen zelf kiezen over welke periode het omzetverlies moet worden berekend: oktober-december, november-januari of december-februari. Het is dus voor hen mogelijk om rekening te houden met de maatregelen in deze tijden. Werkgevers die de NOW-regeling wel hebben gebruikt geldt dat de drie maanden waarover zij het omzetverlies opgeven, moeten aansluiten op de periode van de vorige aanvraag.

Meer informatie over de NOW3-regeling vind je hier.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!