Nieuw: Winterfestival 'Holy Moly' in kerstregio Zuid LimburgNieuw: Winterfestival 'Holy Moly' in kerstregio Zuid Limburg
Back Back Nieuws

Nieuw: Winterfestival 'Holy Moly' in kerstregio Zuid Limburg

27 november 2017

Zuid-Limburg kan deze periode gezien worden als een ware kerstregio dankzij evenementen als Kerststad Valkenburg, Magisch Maastricht, Wèntjerdruim Sittard en de aanwezigheid winterevenementen in de Euregio als Aken, Luik en Hasselt. Vanaf 2017 kan daar een nieuw winterevent aan worden toegevoegd: ‘Holy Moly Heerlen’. Dit evenement kan bezocht worden van 7 december t/m 7 januari 2018 in het centrum van Heerlen. 

Urban city-life in Zuid Limburg

Volgens de organisatie wordt Heerlen steeds meer gezien als een echte Zuid-Limburgse ‘Urban’ stad. Dit komt door onder andere de Heerlense Murals (muurschilderingen, waarvan er drie kans maken op de Dutch Street Awards) en evenementen als IBE (breakdance event).  Hier kunnen zij nu ook het Urban winterfestival Holy Moly Heerlen aan toevoegen. ‘Wat Holy Moly gaat presenteren in Heerlen is nog niet eerder vertoond. Geen middelmatigheid, geen slap aftreksel van eerdere successen, geen lullige kerstboom op een plein. Dit winterfestival biedt een nieuwe en unieke happening. De bezoeker moet uiteindelijk reageren met ‘Holy Moly!’ oftewel: dit is ongelooflijk!’ Aldus de organisatie. 

Opening door Chef’Special

Chef’Special verzorgt op vrijdag 15 december de aftrap van de eerste editie van winterfestival Holy Moly! in Heerlen. De band, bekend van hits als ‘Amigo!’, ‘Try Again’ en ‘In Your Arms’ geeft een gratis toegankelijk concert op de Bongerd. Twee weken later, tijdens New Year’s Eve, zullen de dj’s waaronder Charly Lownoise & Mental Theo, Lucas & Steve het festival afsluiten. 

Programma

Holy Moly Heerlen kent van 7 december t/m 7 januari drie gebieden:

1.  Urban Container City (15 dec – 1 jan): De Bongerd in het centrum van Heerlen wordt aangekleed met zeecontainers. Deze worden multifunctioneel ingericht en ingezet voor meerdere activiteiten.

2.  Iba Winter Park Urbana (7 dec – 7 jan): Aan de rand van het Pancratiusplein worden Nordic Tipi’s geplaatst. Deze typisch Scandinavische tenten worden ingericht met tafels, banken, stormlantaarns, schapenvachten, vuur en verlichting. Geschikt voor diverse activiteiten. Men kan er een potje schaken, borrelen met vrienden en collega’s, aan het kampvuur zitten met je gitaar...

3.  Winter Wheels ’n Bites (15 dec – 1 jan): Een rollend Food Fest met kokende wagens en smikkeltruukskes. Met een bonte verzameling van stoere en originele Food Trucks en creatieve stands wordt de Heerlense Promenade omgetoverd tot een openluchtrestaurant.

Naast de programma’s in de 3-areas zijn er meerdere activiteiten in Holy Moly Heerlen zoals muziekoptredens, kinderactiviteiten en theater. Meer informatie over de activiteiten binnen de 3-areas zijn te vinden op de website.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!