Nieuw seizoen van start op de Utrechtse HeuvelrugNieuw seizoen van start op de Utrechtse Heuvelrug
Back Back Nieuws

Nieuw seizoen van start op de Utrechtse Heuvelrug

21 maart 2018

De officiële opening van het toeristisch seizoen van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei vond 15 maart jl. plaats in Kasteel Amerongen in Amerongen. Een jaarlijks terugkerend evenement, aan de vooravond van het toeristisch seizoen, waarbij het RBT Heuvelrug & Vallei haar plannen voor 2018 deelde.

Facultatief programma

Het programma bestond uit 2 delen, namelijk een facultatief programma waarbij de gasten de unieke gelegenheid kregen om het kasteel in winterslaap te bezoeken. Het Kasteel liet zich van een heel andere kant zien. De collectie was afgedekt, de gasten mochten een kijkje nemen achter de schermen door via de diensttrappen de zolder te bezoeken en winterse verhalen voerden de boventoon in deze bijzondere themarondleiding.

Plenair programma

Het 2e deel van de middag bestond uit het plenaire programma, waarbij wethouder de Kruif uit Woudenberg de gasten welkom heette, Herman Sietsma (directeur Kasteel Amerongen) de gasten vertelde over de plannen van Kasteel Amerongen, waarna Michiel van der Schaaf (directeur RBT) het overnam en hij liet zien wat de plannen zijn van het RBT voor het aankomende toeristische seizoen.

Samenwerking

Het RBT Heuvelrug & Vallei bestaat nu drie jaar en in die 3 jaar hebben al ruim 500 bedrijven, musea, evenementen en andere belanghebbende zich aangesloten bij de collectieve marketing en promotie van de regio. Door deze brede samenwerking komen steeds meer nieuwe initiatieven van de grond. Voorbeelden hiervan zijn de 2e editie van het Heuvelrug Magazine, verschillende campagnes zoals fietsen, wandelen, Utrechtse kastelen & buitenplaatsen, vakantie, winter en kids en een folder van en voor iedere gemeente.

Voorjaar op de Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is schitterend in alle seizoenen, maar met het voorjaar op komst is het heerlijk om de natuur in te gaan of om te komen genieten van de vele unieke wandel- en fietspaden, evenementen of locaties die de Heuvelrug rijk is. Kijk op opdeheuvelrug.nl voor de complete agenda.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!